Maestro Sista'z želijo osvojiti Beyonce

"Sista'z bomo dale vse od sebe!" (foto: Sašo Radej, Goran Antley, Pop TV, arhiv Nove) Sašo Radej, Goran Antley, Pop TV, arhiv Nove
Vir: Nova
12. 6. 2013

Osem deklet iz različnih delov Slovenije, starih od 14 do 16 let, se je samo za šov Slovenija ima talent združilo v plesno skupino nove generacije – Maestro Sista'z. Po uspehu svojih trenerjev – fantov plesne skupine Maestro – so ugotovile, da Slovenija še premalo pozna ples in ga ne jemlje dovolj resno.

"To bomo spremenile. Želimo dokazati, da prihodnost gradimo mladi in da Slovenija premore veliko mladega talenta. Ker gradimo na perfekcionizmu, tudi z našim videzom, nas pogosto primerjajo s starejšimi plesalci. V resnici pa smo vse še v osnovni šoli oz. smo komaj prestopile prag gimnazije. Imamo najstniški naboj, ki ga usmerjamo v ples," so energično spregovorile plesalke, ki po več ur na dan že tri tedne trenirajo točko za finalno oddajo, ki bo njihova najboljša točka doslej.

"Skrajni čas je, da se Slovenija zbudi in svoje glasove nameni še drugim talentom. Konkurenca je huda, vsi finalisti so odlični, ampak zdi se nam, da je v zraku tokrat drugačna energija. Sista'z bomo dale vse od sebe, da prepričamo ne samo žirante, ampak vso Slovenijo."

Fantje iz skupine Maestro, ki so mentorji mladim plesalkam Maestro Sista'z, se lahko med drugim pohvalijo, da so osvojili romunsko glasbeno senzacijo Inno in največjo balkansko zvezdo Severino, s katerima so nastopili na njihovih turnejah. Punce pa so priznale: "Najbolj si želimo nastopiti z našo vzornico in r'n'b kraljico Beyonce. Če bomo lahko nekoč stale z njo na odru, bo to uresničitev naših sanj!"

Več izveste v članku Maestro Sista'z: 'Sezule' bodo še kaj več kot Slovenijo!