Magnifico, bog te je slišal

Magnifico (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
25. 10. 2013

Z glasbo za film režiserja Dragana Bjelogrlića Montevideo, bog te video se je Magnifico ukvarjal zadnja štiri leta. "Še ničesar nisem počel tako dolgo v življenju. Ljudje so se vmes postarali, ločili, dobili otroke," med drugim pove Robert Pešut Magnifico.

Premierna predstavitev albuma in glasbe iz filma 'Montevideo, bog te video', ki si je že dodobra utrl pot do src gledalcev, glasba pa do poslušalcev, bo 1. in 2. novembra v ljubljanski Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, pozneje pa še v Murski Soboti, Trstu, na Bledu, v Celju in Mariboru.

Zanimivo pa je, da film še ni prišel v kinodvorane, ko je glasba že prišla na mobitele in v mesecu, dveh z njih v 'kafane', klube in na koncu je note odkupila še beograjska filharmonija.

Na ljubljanskem koncertu bo Magnifica spremljal Srbski vojaški orkester Stanislav Binićki. Nekatere od pesmi, ki so že ponarodele in jih izvajajo po 'kafanah', na svatbah, pogrebih, pa bo poleg Magnifica izvajala še španska pevka Luz Casal, ki se je spomnimo iz filma Visoke pete Pedra Almodóvarja.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 44/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 44/2013

Story Story 44/2013, od 23. 10. 2013