Magnifico: "Stožice bodo pomembno zaznamovale mojo glasbeno pot"

Magnifico: "Stožice bodo pomembno zaznamovale mojo glasbeno pot" (foto: Tomo Brejc) Tomo Brejc
Vir: Story
23. 10. 2017

Priljubljeni pevec Robert Pešut Magnifico si je v bogati karieri prislužil že številne vzdevke, zagotovo pa je eden izmed najbolj znanih prav balkanski šarlatan, ki se ga, če ne drugače, drži vse od izdaje zadnjega istoimenskega albuma.

Čeprav je glasbenik, ki domuje v Tivoliju, v zadnjih nekaj mesecih zaplaval tudi v televizijske vode, saj je pomagal pri nastajanju glasbe Bijelogrlićevih Senk nad Balkanom, pa bodo prihajajoči tedni posvečeni predvsem VWELIKEMU božičnemu koncertu v stoženski areni. Ne boste verjeli, kako se Magnifico nanj pripravlja.

Nastop v ljubljanskih Stožicah je prav poseben mejnik v življenju glasbenikov, zato tudi v Magnificovem primeru ni dosti drugače. "Stožice bodo brez dvoma pomembno zaznamovale mojo glasbeno pot. Ob tem bom namreč izdal album 'The best of', od zadnjega je namreč minilo že 17 let. Vsake toliko časa očitno človek začuti potrebo, da sestavi nekakšen rezime in se na novo ponastavi. Ne verjamem, da se bom po tem ponastavljanju kaj spremenil, pa vendar," je prepričan glasbenik, ki sicer nerad obuja spomine na pretekla leta, temveč se rajši spogleduje s prihodnostjo.

Nastop v ljubljanski areni bo brez dvoma eden izmed najbolj ambicioznih in komercialnih koncertov v njegovi karieri: "Stopil bom onkraj svojih meja, storil nekaj neobičajnega zame. Nastopil bom v prostoru, za katerega si nikoli nisem mislil, da spadam tja."

Če pa mislite, da se bodo ob njegovem boku na odru trli številni glasbeni gostje, se motite. Magnifico je namreč prepričan, da ti niso potrebni, saj sovraži mnogoštevilne goste, ki se ob tovrstnih koncertih navadno pojavijo na odru. "To bo moj koncert," zatrdi odločno. Zato pa si z veseljem zaželi družbe ob balinčkanju ali metanju pikada, dveh prostočasnih dejavnostih, ob katerih se lahko sprosti ob pripravah na koncerte. Tako v eni kot v drugi dejavnosti se je skozi leta izpilil, najbolj pa mu ustrezata prav zato, ker se lahko osredotoči le na svoje poteze ter ne razmišlja o ničemer drugem. Balinčki mu delajo družbo tudi na koncertih v tujini, skupaj z bendom pa jih v roke vzame tudi kar na letališču.

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story42/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 42/2017

Story 42/2017, od 12. 10. 2017