Maja Bašić uživa v materinstvu

2. 9. 2015

Ljubezen primorskega poslovneža Rajka Hrvatiča Maja Bašić, ki je v začetku julija prvič postala mamica, ne skriva, da je presrečna, da se ji je uresničila dolgoletna želja postati mama.

Maja z malo Monico, ki je dopolnila mesec in pol, zaradi res visokih poletnih temperatur čas preživlja doma v veliki portoroški vili njenega partnerja, poslovneža Rajka Hrvatiča. Sončne in ne prevroče dni pa najraje izkoristi za kakšen daljši sprehod po slovenski obali s punčko ter rada preseneti sodelavce iz lepotnega centra Wellness & Spa Carnevale na Škofijah pri Kopru, kjer deluje kot stroga in delavna vodja.

"To, da sem presrečna v vlogi mamice, je že vsem jasno. Občutki so neverjetni, težko opišem z besedami. (smeh) Vesela sem, da se mi je ta življenjska želja izpolnila, biti mamica pa ni lahko in zahteva na samem začetku veliko mero poguma ter strpnosti, da si vsem zadevam kos. Kot ženska, ki imam rada vse pod nadzorom, se tudi pri Monici trudim, da ji nič ne manjka. No, ona je še majhna, a od poroda do danes že spreminja svoj mali nagajivi karakter. Kot vsi otroci," pove v smehu Maja in nadaljuje: "Tisti prvi trenutki v porodnišnici v Postojni mi bodo za vedno ostali v spominu, saj ko prvič vidiš otroka, ki je tvoj, na začetku sploh ne dojameš od sreče, da je vse res. Moj Rajko je v čustvenem stanju ob prvem pogledu na najino Monico izustil le, da je res lepa deklica, ter naju obe objel in poljubil."

Prihod v portoroško vilo, kjer je malo Monico že čakala opremljena sobica v nevtralnem stilu, ima svoj čar. "Prihod iz porodnišnice je bil miren. Tudi Monica je v prvih dneh bila mirna in lahko rečem, da je najraje spala kot angelček s prikupnim nasmeškom na ustkih. V glavnem je pridno jedla in spala, saj je tako pri vseh otrocih. No, v naslednjih tednih pa se je že pokazal drugi prikupen obrazek naše deklice, ki ima že od rojstva veliko temno obarvanih laskov. Monica je od začetnih prvih trenutkov postala kar malce zvita, saj se je odločila, da bo bolj malo spala, in to na obroke, ter starša razveselila s tem, da bodo le redko zatisnili oko. (smeh) Ampak to so faze, ki so jih prestali vsi starši in tudi midva jih bova pogumno. Drugače pa je mirna in pridna deklica, ki najraje spremlja okolico. Večino časa sem jaz z Monico, dokler se Rajko ne vrne domov po obveznostih, nato pa kot prava družina preživljamo skupen čas. Sem pa zadovoljna, da imam ob sebi partnerja, ki me razume in je res čudovit očka, tako prvorojencu Krisu kot najini Monici. Jutra so čudovita, saj se skupno zbujamo, nato jaz uredim ter poskrbim za Monico ter jo nekaj časa prepustim Rajku, da je pred odhodom v službo sam z njo in se po otroško 'igrata' na postelji. Jaz ta čas izkoristim, da opravim jutranjo telovadbo za dobro počutje, se oprham, uredim ter se nato s hčerko odpravim na dopoldansko potepanje po obali, kjer se dobim s svojo družbo prijateljic, ki so tudi mamice," pripoveduje.

Po vrnitvi iz Miamija sta malo Monico med prvimi obiskala tudi Rajkov prvorojenec Kris in njegova nekdanja žena, manekenka Daša Podržaj. "Tako Kris kot Daša sta nas obiskala v Portorožu ter med prvimi spoznala to sonce od Monice. Daša mi je ob rojstvu čestitala in zaželela veliko sreče, saj je materinska vloga odgovorna. Kris je kot vsi otroci malce ljubosumen na sestrico, a mu ne gre zameriti, saj je pri večini otrok to stanje ob prihodu drugega otroka že vsem staršem znano. S pogovori Krisa privajamo, da razume zadevo, in oba z Rajkom mu stvari poskušava razložiti, da je tudi on del nas in da ga imamo radi. Po vrnitvi iz Miamija je Kris kar dosti časa na obali, tako da veliko časa preživi z Rajkom, ko midve z Monico počivava. Rajko je neverjeten in res vesten očka obema otrokoma, tako Krisu kot Monici," nam za konec pove Maja, ki jo prekine otroški jok, ki ji da jasno vedeti, da je čas za Monicin popoldanski obrok.

Napisal Alojz Petrovčič

Fotografije Helena Kermelj, Story press

Priporočamo