Maja Ferme s hčerko okoli sveta

Maja Ferme s hčerko okoli sveta (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
12. 10. 2018

Mednarodno priznana modna oblikovalka Maja Ferme je poletje preživela precej dinamično.

S svojo hčerkico Paris Noa je prepotovala številne države in si nabrala novih idej in navdihe za jesensko ustvarjanje. Prav vse čudovite kreacije, ki so v njenem salonu, pa so prevzele tudi udeleženko resničnostnega šova Indiro Ekić, ki je pri Maji našla tisto, kar je iskala.

Maja, že dolgo nisva poklepetali. Kako ste preživeli poletje?

Poletje je bilo za nas zelo pestro. Hčerkica Paris Noa je nadvse družaben in radoveden otrok, ki obožuje vsa prevozna sredstva, zlasti letala (smeh), zato smo z njo obiskali Afriko, Turčijo, Italijo, Avstrijo, Hrvaško ... Skratka, kar precej zanimivih domačih in bolj eksotičnih krajev smo videli v tem letu in spoznali ogromno izrednih ljudi. Čeprav je stara šele leto dni, obožuje ljudi in glasbo, tako da mislim, da v vsem svojem življenju nisem toliko prežurirala kot zdaj z njo. (smeh)

Jesen je prinesla nove projekte. Kaj vas čaka v teh tednih?

Poleg B2B-sodelovanj in številnih drugih projektov pravkar zaključujemo poročno sezono in pripravljamo novo kolekcijo za naše poslovne dame, lepotice, ki so vedno urejene od nog do glave in znajo modne smernice odlično vkomponirati v svoj poslovni vsakdan.

Za kakšna poslovna sodelovanja gre?

Gre za celoletna poslovna sodelovanja prek družbenih omrežij in našega bloga www.majaexplorer.com, pri katerih si blagovne znamke medsebojno pomagamo in s tem krepimo svojo moč, pri tem pa lahko več ponudimo tudi kupcem. Poleg že utečenih sodelovanj z Malimi zakladi, dm, Dolgouhcem Kočevje, Tamarateam salonom, blagovno znamko Ladylash, Drimkodesignom in še nekaterimi drugimi.

Kaj vas jeseni najbolj očara in kakšen navdih vam da?

Jesen je zame čas za nove začetke. Pestrost barv, detajlov, toplina objemov, pravi ljudje ... je vse, kar potrebujem v tem času.Pred kratkim ste v svojem salonu gostili Indiro Ekić, ki je s svojo energijo, sodelovanjem v šovu in pozitivnimi spremembami v življenju postala vzor številnim dekletom. Kako ste jo vi doživljali?

Z Indirino sestro Emino sva pred letom zelo lepo sodelovali v okviru izbora Miss Universe Slovenija, ko je nosila našo obleko na svetovnem izboru v Las Vegasu in blestela. Doma nimamo televizije, tako da sem Indiro prvič spoznala v živo in takoj sva se ujeli. Obe sva se nekoč spopadali z odvečnimi kilogrami in jih uspešno premagali, za kar je potrebno veliko vztrajnosti. Hitro sva sklenili žensko zavezništvo in si sklenili pomagati. (smeh) Zelo se že veselim najinega prvega druženja na rdeči preprogi in izdelave obleke zanjo.

Kakšna ženska je Indira in kakšne modne kose ste pripravili zanjo?

Indira ima zelo ženstveno postavo in je ponosna na svoje obline, kar mi je všeč. Ni ena tistih zakompleksanih žensk, ampak je samozavestna, pozitivna, nasmejana oseba, ki zaupa in ve, da je v najboljših rokah. Za takšno žensko je užitek ustvarjati.

Indira bo blestela v eni vaših kreacij. Nam lahko zaupate kaj več?

Res je. Z Indiro sva se odločili, da izbereva takšno obleko, s katero bova poudarili vse lepo na postavi in v kateri se bo počutila sproščeno. Škarje in svila sta zdaj v mojih rokah, končna izvedba pa bo vidna prav kmalu na rdeči preprogi.

Indira bo prekrasna nevesta

Vsaka naša poročna obleka je unikatna, veliko uporabljamo svilo, francoske čipke, kristale Swarovski, prave bisere … Indira si zato ni mogla kaj, da ne bi preizkusila naših poročnih oblek, ko je vstopila v salon na Rimski 5 v Ljubljani. Med preoblačenjem je bilo veliko smeha in veselja in tik preden sva naredili najino prvo javljanje na Instagramu, se je odločila, da kar ostane v eni izmed poročnih oblek, ker se je v njej počutila tako dobro. Nekoč bo izredno lepa nevesta.Besedilo: MIMA // Fotografije: Igor Zaplatil, osebni arhiv