Maja Ferme: Visoko noseča zaradi dobrodelnosti na Madagaskar?

Maja Ferme: Visoko noseča zaradi dobrodelnosti na Madagaskar? (foto: I. K.) I. K.
Vir: Nova
25. 4. 2017

Modne oblikovalke Maje Ferme ne ustavi niti nosečnost. Izvedeli smo, da se je podala v nenavaden izziv, ki jo bo celo odpeljal na Madagaskar.

Maja ima že od nekdaj posluh za različne projekte in tudi tokrat, ne glede na to, da je visoko noseča, se je lotila izziva, s katerim bo naredila lepo gesto. Pristopila je k dobrodelnemu projektu Pota za Madagaskar, kjer bo skupaj s partnerji razveselila tamkajšnje otroke. Kot vemo, to ni prvi dobrodelni projekt, ki se ga je Maja lotila. Pred leti je namreč že sodelovala z Unicefom pri kreativnem ustvarjanju punčk iz cunj, ki so se prodajale na dražbi.

Z zbranimi sredstvi njenega dela je bilo rešenih za eno šolo otrok, v celem projektu pa še veliko več. In tudi tokrat bo zgodba podobna, le da se zbirajo pisala. "Namen tega dobrodelnega projekta je zbrati vsaj 5000 kulijev, poleg flomastrov in barvic ter preostalih reči, kot so igrače, oblačila in finančna sredstva za otroke na Madagaskarju, ki se spopadajo s številnimi težavami," nam je zaupala Maja.

Na Madagaskarju je več kot polovica prebivalstva nepismena. "Na kulije smo se osredotočili najprej, saj zdaj v bolnišnicah in šolah teh ni dovolj, svinčniki pa se prehitro izbrišejo. Za otroke je kuli takšno darilo, da so se zanj pripravljeni naučiti celo brati in pisati. Otroci se bodo tako lažje izobraževali in imeli celo možnost narisati kakšno stvar."

Maji pa so priskočili na pomoč tudi že poslovni partnerji. "Ekipa iz otroške butične trgovinice Mali zakladi v sodelovanju z Mimo in Stokke je že pričela zbirati kulije, barvice in flomastre po svojih kanalih in krog se je pričel širiti. Vesela sem vsakega odziva."

Veliko otrok nima takšne sreče, da bi se rodili v družini, kjer bi imeli veliko ljubezni, varnosti, zdravja ter drugega izobilja. In prav zaradi te misli je Maja pristopila k temu projektu in podprla program pota.si.

maja ferme

Ob pričakovanju prihoda njene hčerkice je želela storiti še nekaj za druge. "Zame je najpomembnejše, da ima naša deklica ljubezen od naju obeh ter da razume, da je v življenju pomembno tudi pomagati sočloveku, kar te vedno osreči." In res. Tudi mi smo to gesto podprli na uredništvu in darovali pisala.

M.M.K.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri