Maja Fučak: Prvi slovenski top model

31. 12. 2010 | Vir: Story
Deli

Laskavi naslov prvi slovenski top model je osvojila komaj 17-letna Maja Fučak. Temnolaska pred oddajo ni imela nobenega stika z modnim svetom, zato ni vedela, kaj naj pričakuje, a hitro se je izkazalo, da ima velik potencial.

Story: Kako se počutite kot zmagovalka prvega Slovenskega top modela?

Odlično, sploh ne vem, kaj to zdaj pomeni, saj potrebujem malo časa, da dojamem, kaj se je zgodilo. Vem, kaj in koliko ta zmaga pomeni meni, ampak ne vem, kaj to na splošno pomeni, kaj vse bo zdaj to pripeljalo s sabo. Ampak komaj čakam, da vidim, kako je videti modni svet.

Story: Ste pričakovali zmago?

Nisem pričakovala. O zmagi sem razmišljala, ampak ves čas sem mislila, da bo zmagala Tina, saj je zelo dobra na modni pisti, odlično ji gredo fotografiranja, ima poseben obraz, kar se pogosto išče. Jaz imam bolj klasičen videz, pa hoja po modni brvi mi še ne gre tako dobro, ampak upam, da bom to nadgradila z izkušnjami in vajo.

Story: Zakaj menite, da vas je žirija izbrala za zmagovalko?

Ne vem, me je pa presenetilo, da sploh niso omenili mojih let oziroma tega, da sem mlajša, kar je bila zame moja edina prednost.

Story: Kaj boste naredili, da boste ta laskavi naslov čim bolje unovčili in si zgradili kariero?

Zdaj bom dobila pogodbo z Alen Kobilica Models, kar mi je zelo všeč, ker se mi bodo tako odprla nova vrata. Drugače pa bom poskušala čim več delati, nabrati čim več stikov in se čim več naučiti, če slučajno nekoč ne bo več ponudb za delo, da si jih bom lahko sama poiskala in poskrbela zase.

Story: Vas mika tujina?

Seveda bi z veseljem šla, ampak najprej moram videti, kako bi vse to uskladila s šolo. Želim si, da bi lahko poleti odpotovala v tujino, ko nimam šole, če se bo dalo seveda, ampak nič še ni dogovorjeno.

Story: Ker ste ravno v najboljših letih za ustvarjanje manekenske kariere, razmišljate, da bi dali šolo na stran?

Ne vem še, nisem še razmišljala o tako pomembnih odločitvah. O tem se moram najprej pogovoriti z mamo. Počakala bom, da bom videla, kako mi bo šlo manekenstvo. Če mi bo šlo dobro, bi mogoče šolo za nekaj časa postavila na stranski tir.

Story: Ste imeli kakšne izkušnje pred oddajo?

Ne, nobenih. Je pa res, da sem se, ko sem bila mlajša, rada fotografirala in ob tem poskušala delati čim več različnih izrazov.

Story: Zakaj ste se prijavili?

Skavti so me odkrili pred šolo in zdelo se mi je zelo fino, da so me opazili. Zaradi tega sem pomislila, da je mogoče res nekaj na tem, če so me že opazili. Sama se verjetno ne bi prijavila. Ampak zdaj mi ni niti malo žal.

Story: V prijavnem videu pravite, da želite v Slovenskem top modelu spoznati tudi to, kako je stati pred objektivom, ne le za njim. Boste izkušnje, ki ste si jih nabrali v Slovenskem top modelu, izkoristili bolj za uresničitev fotografske ali manekenske kariere?

Fotografijo se šele učim, tako da ne bi še rada delala kot fotografinja. Zdaj bom poskušala delati predvsem kot model, ko bom starejša, pa bi mogoče poskusila še fotografiranje.

Story: Vas zanima modna fotografija?

Nisem se opredelila samo za en tip fotografije, sem pa med oddajo spoznala, da je modna fotografija zelo zanimiva, tako da bom morda nekoč šla bolj v to smer.

Story: Vas zanima slava?

Slava me niti ne zanima, čeprav lahko prinese še malo več dela, ker si bolj prepoznaven in si tudi bolje plačan. Se ji pa z veseljem takoj odrečem, če slava s seboj nujno prinese tudi negativne stvari, kot so lažni trači.

Story: Vas je modni svet, ki ste ga spoznali med oddajo, kaj presenetil ali je tak, kot ste si ga predstavljali?

Pred oddajo nisem imela nobenega stika z modnim svetom, tako da si nisem nič predstavljala. Je pa res, da je slovenska modna scena malo drugačna od tuje.

Story: Vam je bilo težko biti skoraj dva meseca brez fanta in družine?

Na začetku je bilo težko, potem pa sem vse to sprejela kot nekaj novega, kot nekaj vsakdanjega in kot del življenja.

Story: Kako menite, da bo na zmago odregiral vaš fant (ko je potekal pogovor, zmagovalka še ni govorila s fantom, op. a.)?

Rekel mi je, da bo vesel v vsakem primeru, tudi če bi izgubila. Če bi izgubila, bi me imel samo zase, zdaj pa me bo moral še malo deliti z drugimi. (smeh) Bo pa seveda vesel, da sem zmagala in da mi je uspelo osvojiti naslov slovenski top model.

Story: Ste se pripravljeni odpovedati ljubezni za manekensko kariero?

Če bi bila neka ogromna življenjska priložnost, bi morala slediti svojim sanjam, drugače bi mi bilo vedno žal. Seveda bi se pa ob tem potrudila, da bi zveza ostala trdna.

Story: Pred kratkim ste dopolnili 17 let. Ste pripravljeni na delo v svetovni modni industriji?

Mislim, da še nisem čisto pripravljena, saj mi je tudi Nuša rekla, da se včasih še malo izgubim. Ampak bom v bližnji prihodnosti poskušala v Sloveniji čim več delati, da si naberem kilometrino, in se bom potem preizkusila še v tujini. Treba je poskusiti, če samo čakaš, ne narediš ničesar.

Story: Je bilo na koncu med vami in Tino kaj napetosti?

Ne, nobene napetosti ali tekmovalnosti ni bilo. Kvečjemu sva bili vsaka zase napeti in živčni.

Story: Vas je kaj strah pasti, ki se pojavljajo v modnem svetu?

Če o teh pasteh toliko govorijo, potem se verjetno dogajajo, zato me je mogoče malo strah. Ampak mislim, da sem dovolj močna, saj sem prišla do sem, in vem, da bo vedno nekdo stal za mano, na primer moja mama.

Meta Kač