Maja Keuc: Čakajo me novi izzivi

Maja Keuc (foto: Aleš Bravničar) Aleš Bravničar
Vir: Story
11. 12. 2011

Pevka Maja Keuc je v zadnjih mesecih večino časa preživela v studiu, kjer je snemala svoj prvi album, zato je zasebno življenje postavila na stranski tir. Čeprav se je pred letom dni preselila v Ljubljano, kjer se počuti odlično, se že veseli praznikov, ki jih bo preživela v družinskem krogu v domači Svečini.

Story: Začel se je veseli december, ki je za vas še posebej vesel, saj je na prvi dan meseca izšel vaš prvi album. Je bila kar dolgotrajna pot, kajne?

Uf, saj sploh ne morem verjeti! Album smo začeli pripravljati že pred letom dni, vendar se je proces zaradi Eme in Evrovizije takrat malce ustavil, nadaljevali smo letos poleti. Dolgotrajna pot, polna lepih stvari, vendar je šlo tudi kar nekaj živcev, noči … Moje telo bo potrebovalo nekaj časa, da se spet malo sestavi in na sveže loti dela. Ampak se je splačalo! (smeh)

Story: Kako pa ponavadi najraje preživljate mrzle decembrske dni, še posebej obdobje praznikov, ki je pred nami?

Odkrito? Nekje na toplem. Res ne maram zime. Všeč mi je vzdušje, sneg, lučke, ampak na žalost se ne ukvarjam z nobenim zimskim športom, razen z lovljenjem avta po cestnih ledenicah. (smeh)

Story: Pred letom dni ste se iz Štajerske preselili v Ljubljano. Ste se že navadili utripa našega ‘malega’ velemesta?

Zelo hitro in zelo mi je všeč! Predvsem, ker se na žalost vse odvija tukaj. Prav žalostna sem, ko pridem v Maribor in grem zvečer kdaj malo ven, pa ni žive duše na ulicah. Čeprav je mariborska energija precej drugačna od ljubljanske, seveda tudi odvisno od ljudi, se ne obremenjujem s tem, kje živim.

Več v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story