Maja Keuc: Na šolanje v London?!

Vir: Lea
18. 5. 2011

Maja Keuc je držala svojo obljubo in na letošnji Evroviziji v Düsseldorfu pustila pečat s suverenim nastopom in odličnim vokalom. S tem je uresničila tudi svojo dolgoletno željo.

Že od nekdaj je Majina velika želja, da bi nastopala na velikih odrih v tujini. To se ji je zdaj uresničilo, saj jo je na velikem tekmovanju spremljala večtisočglava množica v dvorani, hkrati pa si jo je ogledalo ogromno gledalcev pred televizijskimi zasloni. “Na takšno priložnost sem čakala vse življenje,” je povedala Maja, ki je na nastopu pokazala svojo temperamentno naravo in utrip rokerske dive, ki jo spremlja že nekaj let. “Res je! Po duši bom vedno rokerica in verjetno bo tudi moja zunanjost zmeraj ohranila rokerski pridih.”

Seznanila se je s fakultetami

Maja je z odlično uvrstitvijo nadvse zadovoljna. Povsem se zaveda, da ji bo to odprlo marsikatera vrata na tuje odre, na katerih si želi nastopati. Ta želja jo spremlja že vse iz srednješolskih klopi. “Šest let sem bila članica EST-ja (English student theatra), kjer smo vsaki dve leti pripravljali nov muzikal. Kot nagrado za trdo delo in trud ter na stotine odigranih predstav nam je II. gimnazija Maribor plačala pet dni v Londonu.” Že takrat je bila Majina velika želja, da bi zasedla mesto na eni od glasbenih londonskih fakultet. “Če bi zmagala, bi najprej uresničila eno željo – poskusila bi študirati v Londonu. Ogledala sem si že Trinity College, ki je naravnost sanjska šola. Najraje bi se prepustila študiju v tujini, predvsem v angleško govorečih državah, saj sem ugotovila, da mi nemščina res ne gre!” (smeh)