Maja Keuc: Navdušena nad akademijo

Vir: Govori.se
11. 10. 2012

Po dobrih dveh mesec študija na rotterdamski Akademiji za ples in glasbo se simpatična Mariborčanka vrača domov – vendar le za kratek čas.

Zadnji predpraznični teden v oktobru bo namreč Maja izkoristila za promocijo svojega novega, zimsko obarvanega video spota za pesem You're a tree and I'm a baloon. Pod videospot se podpisuje odlični Filip Filković Philatz in njegova ekipa, ki je zaslužna tudi za zadnje video kreacije Gibonnija.

Sicer je bilo vzdušje na snemanju Majinega najnovejšega spota kljub nizkim temperaturam ozračja nadvse prijetno in nepozabno . »Ko sem prišla na snemanje, sem obnemela nad vsemi detajli, ki so krasili sceno. Ekipa je resnično dala vse od sebe in prepričana sem, da bodo gledalci uživali v videnem«, je iz Rotterdama sporočila Maja, Oglejte pa si tudi »teaser«, ki vas bo počasi popeljal v Majino »zimsko pravljico«.

Pevka pa seveda ni pozabila sporočiti tudi številne druge zanimivosti iz dežele mlinov na veter in tulipanov. »V šoli se odlično počutim in res delam na svojem razvoju. Učitelji so skoraj da naši prijatelji, sošolci zelo prijazni in pripravljeni pomagati, končno pa sem si izborila tudi čas za učne ure klavirja na področju glasbene produkcije. Zelo sem vesela, da sem se odločila za tovrsten podvig, sem pa hvaležna tudi svojim staršem, ki so me vsake toliko časa opomnili, da je to zares pomembno zame. Glasba je moja največja ljubezen, moja čustva so še intenzivnejša in na tem želim graditi naslednja 4 leta. Čaka me kar precej dela, vendar mislim, da bom ob tem zelo uživala, kar se mi zdi izjemno pomembno pri kateremkoli študiju, ki si ga študentje izberejo«, je o svojih prvih izkušnjah na Akademiji za ples in glasbo Codart povedala odlična pevka.

Sicer pa Maja pravi, da se je na Nizozemsko zelo hitro navadila, se je pa njeno življenje zopet obrnilo na glavo. »Navaditi sem se morala na dež in veter, kolo in podzemno namesto avta, skratka na popolnoma drugačen način življenja v tujem mestu s popolnoma drugačnimi navadami«.

Počitnice v Sloveniji bodo za Mariborčanko kratke. »Žal pridem domov samo za teden dni, potem pa me že čakajo študijske obveznosti. V tem času imam v planu promocijo novega spota, turnejo obiskov celotne družine in prijateljev, skočila pa bom tudi v studio. Drugo leto pa načrtujem ponovno ustvarjanje lastne glasbe in moram priznati, da že komaj čakam«, nam je še zaupala Maja.

Priporočamo