Maja Keuc: Ne objokuje konca zveze

Maja Keuc (foto: Tobias Žižek) Tobias Žižek
Vir: Story
31. 10. 2011

Čeprav se je pevka Maja Keuc pred nekaj tedni razšla s svojim fantom, plesalcem Anžetom Zalarjem, s katerim sta se zaljubila v začetku leta, in je sveže samska, o drugih fantih še ne razmišlja. Tudi zato, ker ravno končuje snemanje prvega albuma in sodeluje pri izboru svojega naslednika na Evroviziji.

Story: Kot zmagovalka lanske Eme letos sodelujete pri oddaji Misija Evrovizija, katere zmagovalec bo zastopal naše barve v Azerbajdžanu. Kaj menite o tovrstnem izboru?

Vsekakor je to velika preizkušnja in prihodnje leto maja se bo pokazalo, ali je bilo takšno izbiranje evrovizijskega predstavnika uspešno. Verjamem, da je možno najti pravega kandidata, ki bo dovolj sposoben, da nas uspešno predstavlja.

Story: Mislite, da se bomo tako izognili ‘kuhinji’, ki je spremljala prejšnje izbore?

Vsekakor tukaj ni nobene kuhinje. Čeprav tudi lani ni bilo nobene. Vsaj jaz ne vem zanjo.

Story: Prvič ste se preizkusili v vlogi voditeljice in tekmovalce spremljate v zaodrju. Je razlika držati mikrofon kot voditeljica in kot pevka?

Seveda je drugače, predvsem sem veliko manj samozavestna. (smeh) Še nikoli nisem ničesar vodila, zato se še malce lovim in preizkušam. No, prav gotovo bom raje vztrajala v glasbi, ki je moje področje, je pa voditeljstvo nova izkušnja in nova lekcija v življenju, ki mi je bila namenjena z nekim razlogom, in vesela sem, da se bom lahko iz tega znova kaj naučila. Včasih je prav zabavno!

Več v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story