Maja Keuc: Odselila se bo v London!

Vir: Lea
15. 9. 2011

Pevka Maja Keuc se je po kratkih počitnicah znova vrnila na stare tire. Svoj prosti čas je izkoristila za že tretje potovanje v London, kjer je našla nove ideje in inspiracijo ter sprejela pomembno odločitev!

''Prvič sem v London odpotovala v sedmem razredu, ko smo bili na dvodnevni ekskurziji. Nato sem ga ponovno obiskala kot članica EST-ja (English student theatre, op. p.). Šest let sem bila članica in vsaki dve leti smo pripravili nov muzikal. Potovanje v London smo dobili kot nagrado za delo in trud ter na stotine odigranih predstav.

Gimnazija nam je plačala pet dni Londona in vso svobodo, tako da smo lahko resnično počeli vse, kar nam je srce poželelo,'' se spominja Maja. Mesto turistov in velikega vrveža je našo pevko tako prevzelo, da je na tretjem popotovanju sprejela veliko odločitev!

Očarana

Maja je London obiskala pred dobrim mesecem dni s prijateljico. ''Pred kakšnim mesecem sem res zadihala kot že dolgo ne. S prijateljico sva za 10 dni odšli v London. Seveda sem si s skupino privoščila še skok na morje, in po pravici povedano, že komaj čakam, da se vrnem v normalen, hiter ritem življenja. Sem rahli adrenalinski odvisnik! (smeh) V Londonu sem bila že tretjič, vendar sem ga šele zdaj izkusila v pravi meri. Je zares čudovito mesto! Še posebej so mi všeč vsi večji londonski parki, popolna trava, umetniška ulica, kjer prodajajo preprosto vse – do najbolj 'odštekanih' stvari. Navdušila me je tudi odlična organiziranost mesta!''

Selila se bo!

Ljubezen do velikega mesta je Maja občutila že na prvem obisku in neka nepopisna energija ji je dala vedeti, da ga bo še večkrat obiskala. ''Že od prvega trenutka sem zaljubljena v to mesto. Obiskala sem več koncertov, si ogledala univerze, ki me zanimajo, saj sem zdaj res trdno odločena, da grem naslednje leto tja živet! Razen če se ne zgodi kaj res prelomnega! (smeh) Vsekakor bom zelo redno tudi prihajala nazaj v Slovenijo, kjer bom še vedno nastopala in ustvarjala.''

London pa je Maji ponudil veliko več kot samo utrip življenja. Preizkusila se je tudi pred številno publiko, pred katero je nastopila. ''London ima inspiracije, kolikor hočeš, dal pa mi je tudi precej grenkega zavedanja!'' (smeh)