Maja Keuc: Rock koncerti so največje čage!

Vir: Nova
15. 3. 2011

Pevko Majo Keuc je širna Slovenija spoznala v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent. Vse do konca je veljala za favoritinjo, a je na koncu odnesla nehvaležno drugo mesto. Kljub temu jo je zvesta publika spremljala vse do letošnje zmage na Emi, kjer je dosegla to, kar si je želela od nekdaj.

Maja je že kot otrok živela z glasbo. »Bila sem zelo živahna, trmasta in odločna. Oboževala sem ples, prijatelje, družino in glasbo. Pri šestih letih sem si želela igrati klavir, pa so mi zaradi dobrega posluha svetovali eno izmed godal.« Oče je majhno deklico peljal na koncert klasične glasbe, kjer je zagledala violino. Majo je ta čudoviti inštrument tako zelo pritegnil, da se ga je naučila igrati.

Tudi klavir in kitara nista veliko zaostajala. »Prvo kitaro sem dobila pri 13 letih,« pove Maja. To je bilo obdobje, ko jo je pritegnila rok glasba. »Še vedno ostajam pri tem, da so rok koncerti največje čage! Takrat iz sebe sprostim vso negativno energijo in preprosto uživam v glasbi.« Maja je dobila kitaro in začela glasbeno ustvarjati. »Vse, kar znam, sem se naučila sama. Ni pretirano veliko.« Mlada pevka si želi glasbeno izpopolnjevati in nadgrajevati znanje. »Mislim, da so to osnove, če želim pisati in ustvarjati glasbo,« še doda.

Začetki s Hrošči

Začetki njene kariere so bili v skupini Hrošči. Fantje so potrebovali pevko in Maja je bila kot nalašč. »Preigravali smo predvsem priredbe starih mačkov in seveda tudi avtorske komade. Takrat sem se prvič 'srečala' z radijskimi in televizijskimi oddajami, pridobila pa sem ogromno odrskih izkušenj.« To je bilo obdobje, ko se je Maja razvijala in odkrivala pevske sposobnosti. »Nekega dne sem ugotovila, da mi nekaj manjka. Začela sem poslušati Aretho Franklin, Rachelle Pharelle in druge soul pevke. Našla sem pravo okolje, v katerem sem se počutila tista prava Maja.«