Maja Keuc: "Še vedno imam cmok v grlu!"

Maja Keuc (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
22. 5. 2011

Maja Keuc je s svojim nastopom očarala tako Slovence kot vse tiste, ki so jo spremljali na evrovizij­skem odru. Nad njenim glasom je bil navdušen tudi nemški pevec in producent Xavier Naidoo, ki je mlado Štajerko že povabil k sodelovanju.

Story: Pred dnevi se je končalo vaše naporno, vendar nadvse uspešno potovanje. Čeprav ste pristali s krajšo zamudo sredi noči, vas je na letališču pričakalo kar nekaj oboževalcev. Ste bili presenečeni nad sprejemom?

Zelo pozitivno sem bila presenečena in seveda zelo vesela. Lepo je videti, da te ljudje iz tvoje države tako zelo podpirajo, in ne morem verjeti, da so tako dolgo čakali. Hvala vam!!

Story: Kaj je bila prva stvar, ki ste jo naredili po prvi noči, prespani v svoji domači postelji?

Odprla sem e-pošto, saj v Nemčiji nisem imela interneta in sporočila so se kar vsula. Nato sem do šestih zjutraj poskušala odgovoriti na vsa sporočila, in to počnem še danes. (smeh)

Story: S kakšnimi spomini se boste vračali na svoj nastop na Evrosongu?

Brez dvoma najlepše obdobje v mojem življenju!!! Niti enega dneva ne bom pozabila. Še kar imam cmok v grlu.

Story: Se je zgodilo kaj nenačrtovanega in nepričakovanega? Kakšna zanimiva dogodivščina?

Uf, take stvari so se dogajale vsak dan, zato sploh ne ločim več nenavadnega od navadnega. (smeh) Z ekipo smo se imeli noro dobro, na obleko oziroma zvijajoči oklep sem se že navadila, vse psihične napore sem preživela ... Največje presenečenje pa je bilo prav na koncu, ko je pevec Xavier Naidoo na nemški televiziji izjavil, da bi rad z mano posnel duet in da si me je od vseh najbolj zapomnil. Srce mi je začelo hitreje biti, saj je Xavier resnično velika zvezda!

Story: Kakšne misli so se vam podile po glavi, tik preden ste stopili na glavni oder in zapeli v finalu?

Ves dan sem se borila s svojim glasom, ker sem od vsega napora ostala brez njega, in sem pojedla celo lekarno. Preden sem stopila na oder, sem globoko vdihnila in si rekla: Zmoreš! Dajmo! Vse bo okej. In bilo je najboljše do zdaj!

Story: Ste imeli večjo tremo v polfinalu ali finalu?

V polfinalu. V finalu sem samo še uživala!

Story: Preboj v finale je bil za Slovenijo velik uspeh. Pa ste bili potem pod pritiskom, katero mesto bomo na koncu zasedli?

Ko smo se prebili v finale, sem si oddahnila. V polfinalni oddaji smo zasedli tretje mesto, kar je odličen rezultat, zato se s finalom nisem več ubadala. Od sebe sem dala 150 odstotkov, naredila sem vse, kar je bilo v moji moči, in na koncu se mi zdi, da smo dosegli super rezultat. Ta glasovanja pa so tako ali tako politično in geografsko obarvana in pravzaprav precej smešna. Ne šteje kakovost ali pesem, ampak žal vse drugo.

Story: Na dan finala so vas v dvorani spremljali tudi starši in fant Anže. Koliko sta vam pomenili njihova navzočnost in podpora?

Ogromno! Zelo sem jim hvaležna!

Story: So vam pred nastopom postregli s spodbudnimi besedami?

Ah, kje. Seveda! (smeh)

Story: Kako ste tisto noč proslavili končno 13. mesto? Najbrž ste se lahko popolnoma sprostili, ko je bilo že vse za vami?

Z vsemi tehniki, ekipo in izvajalci smo žurirali do jutra, ker smo se zadnji teden morali precej ‘šparati’ zaradi zelo napornega jutra.

Story: Veliko slovenskih deklet vam najbrž zelo zavida, ker ste spoznali zvezdnike iz skup­ine Blue. Kakšen vtis so fantje naredili?

Na koncu smo pristali še v istem hotelu in celo v istem nadstropju. Moram priznati, da so zelo prijazni fantje in da smo navezali tudi stike.

Story: Lani ste nastopili na šovu talentov, letos že na Evrosongu. Kje se vidite čez nekaj let, če se bo vaša kariera še vedno vzpenjala s tem tempom?

Vsak dosežek mi da še večji zagon za naprej in za postavljanje novih ciljev, ki jih želim doseči. Evrovizijska izkušnja mi je dala ogromno znanja in lepih spominov, ki jih ne bom nikoli pozabila, in vsekakor se bom še zelo trudila, da mi uspe uresničiti sanje.

Nova Story že v prodaji

Story