Maja Keuc: Trpi, če nima vsega pod nadzorom

Vir: Lea
5. 5. 2011

Najprej je bila druga. Na oddaji Slovenija ima talent. In potem je zmagala. Na Emi! In čeprav je že veliko prej, preden jo je poznala vesoljna Slovenija, pela in žela uspehe, je Maja Keuc zdaj izvajalka, ki ji težko kdo očita, da se njena pot ne vzpenja strmo.

Lea: Se je od zmage na Emi za vas veliko spremenilo?

Maja: Predvsem imam manj časa kot kadarkoli prej. Nisem si mislila, da bo tako zelo pestro. Najraje od vsega imam gostovanja v tujih državah, kjer so me do zdaj zelo lepo sprejeli, in si že nabiram kontakte. Vedela sem, v kaj se spuščam in da je Ema dvorezen meč, vendar sem tip človeka, ki rad tvega, gre do konca, saj si potem ne morem očitati, da nisem vsaj poskusila. Doživela sem tudi nekaj velikih razočaranj, a sem hkrati dobila še večji zagon, da se trudim še bolj, tudi zunaj naših meja.

Lea: Pa imate na stvari, ki bodo v Nemčiji na Evrosongu, kaj vpliva?

Maja: Vpliva imam na žalost zelo zelo malo. Na to me vežejo tudi pogodbene zadeve, ki so del tekmovanja za pesem Evrovizije. Vse, kar lahko naredim, je le, da pesem odpojem. Sem oseba, ki zelo trpi, če nima vsega pod nadzorom, se pa seveda zavedam, da je to zelo težko in so zato tukaj ljudje, ki mi pomagajo in obvladajo svoje področje. Priznam, da z nekaterimi stvarmi, na katere nisem imela vpliva, nisem bila najbolj zadovoljna, a življenje teče naprej in vsekakor sem se naučila ogromno in precej hitro.

Lea: Ste pričakovali, da bo po zmagi na Emi med najbolj zanimivimi temami, povezanimi z vami, prav vaša ljubezenska zveza?

Maja: Nisem pričakovala, da se bo to tako hitro razvedelo. Sem pa vedela, da bodo vse revije o tem na veliko poročale, ker je Anže plesalec pri skupini Maestro in povrhu še ministrov sin, torej smo vsi zelo izpostavljeni. Tega si sicer nisem želela, a je to nemogoče zaustaviti. Očitno je, da medije precej zanima moje zasebno življenje, saj o tem nikoli nisem rada razkrivala preveč, zato pograbijo vsako priložnost. Vseeno pa razumejo, da na nekatera vprašanja ne želim odgovarjati, za kar sem jim zelo hvaležna. Anže mi trdno stoji ob strani, zelo mi je pomagal skozi to težko obdobje in boli me, ko ljudje nekoga označujejo na podlagi statusa njegovih staršev, v bistvu pa ga sploh ne poznajo.

Lea: Glede na to, da je vaš fant plesalec, član spektakularne zasedbe Maestro ... Kako dobri pa ste v plesu vi?

Maja: (veliko smeha) Hm ... Tudi jaz sem plesala, ko sem bila majhna. Rada plešem, vendar mislim, da sem vseeno boljša v petju. Pred štirimi leti sem si pri ‘špagi’ nategnila kite in sem se za precej časa poslovila od plesa. Ob Anžetu, ko ga gledam, me navdušenost nad plesom kar malce mine, ker ponavadi kar obstojim in samo buljim vanj. (smeh)