Maja Keuc: V Ljubezenski zmešnjavi

Maja Keuc (foto: Aleš Bravničar) Aleš Bravničar
Vir: Story
24. 2. 2012

Za pevko Majo Keuc je bilo preteklo leto zelo pestro. Izdala je svoj glasbeni prvenec, veliko pa se je govorilo tudi o njenem ljubezenskem življenju, ki je bilo vse prej kot dolgočasno.

V novo leto je vstopila srečno samska, zdaj pa jo znova mučijo ljubezenske težave, vendar le na gledališkem odru, saj bo nastopila v Shakespearovi komediji.

Story: Za tri mesece ste se preselili v Maribor, ker se v SNG pripravljate na novo predstavo. Kakšna bo vaša vloga?

Sen kresne noči je komedija o zaljubljenosti, ki jo je napisal William Shakespeare. Govori o ljubezenski zmešnjavi, ki jo povzroči prav moj lik Spak, kar je zelo na kratko opisano, saj je zgodba precej zapletena. Pripravljamo spektakelski muzikal, ki ga režira Damir Zlatar Frey, hrvaški režiser, čigar projekti slovijo po ekspresivni atmosferi, pogosto tudi fizični energiji.

Story: To pomeni, da boste glasbeno kariero za nekaj mesecev popolnoma postavili na stranski tir?

Seveda ne, se bom pa malo umaknila iz medijskega prostora, saj sem bila ti dve leti precej prisotna. Še vedno bom nastopala, snemala videospote, promovirala novi album, se glasbeno izobraževala, tako da brez skrbi, dela bo čez glavo. (smeh)

Story: Kako je sploh prišlo do ideje, da nastopite v tej predstavi?

Dobila sem povabilo SNG Maribor in zdela se mi je zanimiva priložnost. Moja vloga v predstavi je predvsem pevska, zato to ne pomeni, da bom zašla še v igralske vode, se bom pa tudi s tem prvič spoprijela na profesionalen način.

Story: Bo to za vas prvič, da boste namesto na glasbenem stali na gledališkem odru?

Od 7. razreda do 3. letnika srednje šole sem nastopala v English student theatru in sodelovala pri dveh muzikalih. Sicer je bilo to bolj na amaterski ravni, vendar sem vseeno pridobila določene pevke, igralske in plesne izkušnje. Vsako leto smo nastopali v Cankarjevem domu in gostovali tudi v tujini, tako da mi te zadeve niso tako tuje.

Celoten intervju si preberite v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story