Maja Keuc že načrtuje poroko: Usodni 'da' v Sloveniji

Maja Keuc že načrtuje poroko: Usodni 'da' v Sloveniji (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Lady
21. 8. 2016

Maje Keuc se vsi spominjamo kot tekmovalke v oddaji Slovenija ima talent in odlične pevke, ki nas je zastopala na Evroviziji. Letošnja Evrovizija v Stockholmu je potekala le dobrih 200 metrov od njenega doma, kot v zadnjih dveh letih pravi švedski prestolnici, zato je bila zanjo prav posebna.

Čeprav trenutno snema svoj novi studijski prvenec in celotnega dogodka ni mogla začutiti v polnem duhu, saj trenutno večino svojega časa preživi zaprta v studiu, se je slovenski ekipi pridružila na finalnem večeru. Tako se je pet let po svojem nastopu v zakulisju družila z enako ekipo, ki je tudi njo spremljala v Nemčiji, obujala spomine in se veliko presmejala.

"Pogledala sem si oba polfinala in nato še finale v živo," je povedala in dodala, da se ji je zdel dogodek vrhunsko izpeljan. Bolj kot nad zmagovalno pesmijo je bila presenečena nad državo, saj Ukrajina s svojim težkim sporočilom ni spadala med kandidatke za zmago.

Zgodba se piše kot pravljica

"Letos sem spoznala izjemnega glasbenika in producenta z imenom Gustav Orphee Noah, s katerim sem po enem srečanju v studiu vedela, da je točno to, kar sem iskala, in je zdaj glavni producent moje nove plošče," nam je zaupala Maja, ki se trenutno skriva v studiu, kjer ustvarja in komaj čaka, da poslušalcem pokaže nekaj novega. Nova plošča se žanrsko uvršča v soul, R'n'B, pop in jazz s primesmi trenutno moderne elektronske glasbe, hkrati pa ne manjka nekaj posebnega humorja.

Sama pravi, da je nova plošča odraz njene glasbene in osebne rasti. In prav na osebnem področju se je glasbenici letos zgodil prav poseben preobrat. Njen dolgoletni fant Jonah, pevec priljubljene švedske skupine Dirty Loops, jo je na skupnih počitnicah zaprosil za roko.

Njuno zgodbo bi lahko napisali v pravljico. Maja ga je prvič videla na posnetku na YouTubu, kjer se ji je njegov glas zdel nekaj najboljšega, kar je kadarkoli prej slišala. Nato se je malo v šali malo zares odločila, da poizve, kje živi, in se z njim poroči. Kot pravi sama, se je nato vse skupaj začelo odvijati kot v romantičnem filmu.

"Definitivno je šlo za ljubezen na prvi pogled. Ko sva se zagledala in spregovorila prvih nekaj stavkov, sva vedela, da sva, po domače povedano, 'pečena'," prizna Maja in doda, da sta imela na začetku zveze kar precej zanimivih nesporazumov, ki so predvsem odraz kulturnih razlik, ki so med balkanci in severnjaki kot noč in dan.

Najpomembnejši dan v Sloveniji

Glasbenica trenutno živi in ustvarja na Švedskem, ker ji življenje tam ustreza, še posebno v glasbenem smislu. "Švedska je pravi glasbeni dragulj sveta, majhen, a prodoren," vendar kljub temu pogreša družino in prijatelje ter visoko kakovostno hrano, ki je ni lahko dobiti. "Tukaj je biološko pridelano hrano težko najti, pa še izjemno je draga. Na splošno je Švedska kar trikrat dražja, v vseh pogledih," pove Maja.

Trenutno se še vidi na severu, saj se je našla v ustvarjanju in si ustvarila dom, a kljub temu ne izključuje možnosti, da bi se kdaj vrnila domov v Slovenijo. "Jonah je rekel, da pride takoj z mano!" pravi Maja. To se bo zgodilo kaj kmalu, saj se je sveže zaročeni par odločil, da dahne svoj usodni 'da' prav tukaj v naši čudoviti mali deželi.

Ker je glasba trenutno njena prioriteta, datum poroke še ni znan, saj pravi, da trenutno nima časa niti za spanje, tako da bosta te stvari načrtovala po tem norem obdobju. Se pa Maja, kot vse bodoče neveste, veseli vsakega dela načrtovanja poroke, od izbire obleke, dekliščine, do trenutka, ko bo hodila na poročno koračnico.

Tekst: K. K.
Foto: Tibor Golob, Sašo Radej, osebni arhiv