Maja Keuc: “Vsako leto je najina ljubezen še močnejša!”

Maja Keuc: “Vsako leto je najina ljubezen še močnejša!” (foto: Sašo Radej, Goran Antley, osebni arhiv) Sašo Radej, Goran Antley, osebni arhiv
Vir: Story
10. 3. 2016

Pevka Maja Keuc, ki smo jo spoznali v šovu Slovenija ima talent in ki se je uspešno predstavila tudi na evrovizijskem odru, že tri leta živi v tujini. Nov dom si je ustvarila na Švedskem s partnerjem in glasbenikom Jonahom Nilssonom. Zgodba kot iz pravljice ima zdaj nadaljevanje, saj je zaljubljeni parček pred kratkim razkril, da se je zaročil!

Story: Maja, najprej iskrene čestitke ob zaroki! Ko sva se nazadnje pogovarjali o vaši ljubezni, ste mi zaupali, da ste takrat šli po svojega moža. (smeh) In res, kako se počutite, ko se vam uresničujejo najlepše sanje?

V bistvu se moram skoraj vsak dan uščipniti, da se prepričam, da vse to niso samo sladke sanje. Jonah je moja sorodna duša in ne predstavljam si življenja brez njega. Zdi se mi, da je najina ljubezen vsako leto še močnejša in veseliti se življenja z vsem, kar pride na poti z nekom tako iskreno, je samo blagoslov, za katerega sem izjemno hvaležna.

Story: Več kot tri leta ste že v zvezi z Jonahom Nilssonom iz skupine Dirty Loops, ki ste ga poiskali kar na Švedskem. Kako je sprejel, da ste si ga vi izbrali?

Rekel je, da se ni mogel ravno dolgo upirati, potem ko me je prvič spoznal. Takrat je bil ravno v prelomnem obdobju in vezati se mu ni ravno prišlo na misel. Sicer pa se pri nama tako ali tako nič ni zgodilo v normalnih okoliščinah ali sosledjih. (smeh)

Story: Nekako ste našli sorodno dušo, za katero bi prepotovali ves svet. Kako ste vedeli, da je on pravi?

Ko sem prvič slišala njegovo glasbo, se me je dotaknila v posebnem smislu. Čutila sem posebno povezanost. Bilo je tisto nekaj več, in to je bil prvi korak, ki je v meni spodbudil zanimanje. Potem pa sem vsak dan gledala njihove videoposnetke in nisem si mogla pomagati, da si ne bi priznala, da Jonah ni videti ravno slabo. Ko sem stopila v stik z njim in sva se začela pogovarjati (česar tako ali tako še danes ne morem verjeti), sem že v njegovem načinu pisanja prepoznala, da je zelo prijeten fant. Ko pa sem ga spoznala, sem bila - po domače povedano - 'gotova' po desetih minutah. Preprosto vedela sem, da je to to, in o ovirah sploh nisem imela časa razmišljati, ali o tem, kako pri ljubem bogu bom to izpeljala! Mislim, da je bil takrat malce preplavljen z mojim navdušenjem. Švedi ponavadi ne kažejo čustev, jaz pa sem bila čisto nasprotje. Oživel je!

Story: Kaj pa, če bi se izkazalo, da ni to, kar ste si želeli?

Kadar imam tako močno intuicijo in mi srce nekaj sporoča, vem, da moram temu slediti. Mislim, da se za nikogar ne bi preselila v drugo državo in žrtvovala vse varnosti, ki sem jo imela, če ne bi res močno čutila, da sem s tem človekom pripravljena iti čez vse možne ovire. Seveda pa sem se za to odločila na podlagi občutka in potrditve, ki mi jo je dajal Jonah. Skupaj sva zaživela, preden sva se sploh dobro spoznala, saj je bilo to nemogoče, ker sva leto in pol živela v različnih državah. Vem, kako noro se vse to sliši, ampak včasih se je treba malo žrtvovati, da lahko doživiš nekaj zares čudovitega, če pa bi se izkazalo, da to res ni to, bi se preselila nazaj. Kaj pa hočem! (smeh)

Story: Ampak kot pravijo, ljubezen ne pozna meja ... Zdaj sta si skupno življenje ustvarila na Švedskem. Boste ostali tam?

Prava ljubezen ne pozna meja, vsekakor. Za zdaj je videti, da bova ostala tukaj, sva pa oba zelo prilagodljiva in rada presenetiva!

Story: Če se vrneva nazaj, slišala sem, da sta se z Jonahom zaročila v Španiji. Kako se je zgodil ta čudoviti trenutek?

Bila sva v res lepem resortu na najinih prvih skupnih počitnicah po skoraj štirih letih, ker je končno napočil čas, da sva si to oba lahko privoščila. Zadnji dan me je zvečer odpeljal na streho hotela pod zvezde in s pogledom na gore in morje. No, potem si lahko predstavljate, kaj se je zgodilo! (smeh) Ko sva šla nazaj na večerjo, naju je v dvigalu pričakala najina sobarica, ki se je režala do ušes in trepljala Jonaha po rami ter govorila v španščini, verjetno nekaj veselega. (smeh)

Story: Ste kdaj sanjali o tem, kako bi bilo, če bi bilo? Ste imeli kakšne predstave, želje, kakšna naj bi bila vaša zaroka?

Nisem si delala nobenih pričakovanj ali slik v glavi. Rekla sem si, bo, ko bo in kjerkoli bo, moj Jonah je za vedno moj ne glede na karkoli.

Story: Je bil Jonah tradicionalen in je šel na kolena?

Bil, bil! Šel, šel! (smeh)

Story: Komu ste najprej zaupali veselo novico? Kako so starši to sprejeli in ali jim je všeč Jonah?

Najprej družini, seveda. Vsi so bili zelo srečni, saj vedo, da sem tam, kjer moram biti, in da še nikoli nisem bila bolj srečna. Jonaha pa je težko ne imeti rad!

Story: Kako pa je s poroko? Slišala sem, da se želite poročiti v Sloveniji. Vam bo kdo pomagal ali se boste sami lotili velikega projekta?

Vsekakor bo pomoč dobrodošla, se nama pa trenutno še ni uspelo lotiti velikega načrtovanja, saj si želiva to narediti v miru, in ne med nastajanjem albuma in moje diplome.

Story: Česa se najbolj veselite?

Čisto vsake malenkosti. Najbolj pa tega, da bo to velik dan ljubezni, z vsemi, ki mi v življenju največ pomenijo, in samo misel na to je dovolj, da se razjočem. Verjetno bom morala imeti super vodoodporen make-up, sicer ne vem, kako bom preživela ta dan. (smeh) Oba sva zelo v stiku s svojimi čustvi. (smeh)

Napisala MIMA
Fotografije Sašo Radej, Goran Antley, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 10/2016

Story 10/2016, od 03. 03. 2016