Maja Keuc: Zamenjala celotno ekipo

Novo sodelovanje: Maja se je odločila, da bo svojo zgoščenko izdala pod okriljem Reflektor music. (foto: Grega Gulin) Grega Gulin
Vir: Nova
22. 6. 2011

Ko glasbenik žanje največje uspehe in na vrhuncu zamenja celotno ekipo, je v ozadju verjetno še kaj več kot samo prepoznavnost. Ugibanja, zakaj je Maja Keuc zapustila svojo ekipo, s katero je uspešno zaplavala v evrovizijske vode, so različna. Kaj je torej v ozadju?

Maja je v obdobju priprav in izvedbe projekta Ema 2011 začela sodelovati z ekipo Kurz Rock Vibe. Skupaj z njimi ji je uspelo uspešno predstavljati Slovenijo na velikem evrovizijskem tekmovanju v Dűsseldorfu, kjer je zasedla odlično 13. mesto.

»V tem času mi so mi ob strani stali: menedžer Sandi Maver, piarovka Kaly Kolonič, avtor pesmi Matjaž Vlašič in preostali člani ekipe. In seveda moja družina, prijatelji ter ne nazadnje tudi Anže, ki je zelo potrpežljiv in prizanesljiv,« je Maja povedala pred časom. A vse navdušenje je zdaj zbledelo.

Vsak svojo pot

Kje natanko se je zapletlo, ker očitno se je, vedo le udeleženi. »Nismo se sprli, le vsak odhaja svojo pot,« je povedala Kaly Kolonič, piarovka agencije Ekskluzivno. »Za poslovno sodelovanje z Majo nas je najela agencija Kurz Rock Vibe in vzporedno z njihovim odhodom smo odšli tudi mi. Zdaj nadaljujemo delo s svojimi projekti in z Majo ostajamo v prijateljskem odnosu.«

Vzporedno z novico, da je Maja odšla drugam, je bilo odpovedano tudi njeno sodelovanje na koncertu Dina Merlina v Križankah. Kot razlog odpovedi pa je bilo (kako primerno) navedeno slabo zdravstveno stanje pevke.

Novi načrti

Ob zamenjavi ekipe je Maja sprejela tudi nekatere nove odločitve. »Dvomim, da kateri od glasbenikov za vedno ostane z ekipo, s katero je sodeloval na začetku svoje kariere. Seveda se bom počasi navadila na nove ljudi in očitno je to tako v tem našem 'glasbenem svetu'. Zdaj bom izdala prvenec pod okriljem Reflektor Music, za stike z javnostjo pa bo poskrbela Eva Breznikar

Pri Reflektor music so tudi raper Zlatko in ugledni hrvaški glasbeniki, kot so: Oliver Dragojevič, Danijela, Nina Badrič, Severina, Gibonni in drugi.