Maja Lazar: Bila sem v spalnici Gwyneth Paltrow

Maja Lazar (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
17. 7. 2012

Modna stilistka Maja Lazar, ki jo naši mediji zadnja leta čedalje pogosteje opažajo in katere stilski nasveti navdušujejo številne slovenske zvezdnice, kot sta tudi Lea Sirk in Hannah Mancini, je po naključju (če vanj verjameš) ujela vlak za najboljše pripravništvo med študijem na Istituto Marangoni v Londonu.

Maja Lazar je Primorka, ki odseva pozitivno energijo in katere življenje je vselej začinjeno z neverjetnimi zgodbami. Vsak september je v zaodrjih največjih svetovnih modnih revij, kjer pomaga pri organizaciji in stiliranju. Najbolj odmevne modne revije, pri katerih je sodelovala prek milanske marketinške agencije, so John Richmond, Moschino, Etro, Max Mara in Ferragamo. Med trenutne projekte šteje osebno stiliranje, delo s slovenskimi zvezdnicami in stiliranje naših mistrov. Sicer pa glavni vir dohodka še vedno prihaja iz vodenja uspešnega salona za manikiro, ki ga ima na Primorskem.

"Tam si nohte vedno ureja tudi Hannah Mancini," dodaja Maja, ki je nad pevkinim stilom že od nekdaj navdušena in je svoji vlogi stilistke predana do te mere, da nekatere stvari, ki bi prišle prav Hannah, kar sama kupi v tujini in jo z njimi preseneti. Tudi tako njen domači 'showroom' postaja res obsežen, saj bi za vse nakupljeno lahko imela že posebno sobo.

"Po nakupe se najraje odpravim kar v sosednjo Italijo. Velikokrat zaidem v tamkajšnje outlete in vintage trgovino Carpe Diem sredi Trsta, kjer najdem odlično ohranjene ali celo nedotaknjene kose znamk Chanel, Givenchy in drugih."

Najzanimivejša izkušnja se je pripetila prav v neki vintage trgovini sredi Londona, kjer je bivala v času študija. Ko je vstopila v trgovino, ji je prijateljica prodajalka dala vizitko priznane stilistke Marie Serra. Potrebovali so dekle za delo druge asistentke stilistu (sicer delo, ki ni plačano, a včasih nagrajeno z bogatimi izkušnjami, op. a.).

Takoj se je opogumila in že naslednji dan začela delati. Med njenimi prvimi nalogami je bilo izpolnjevanje zahteve za premiero filma Iron Man 1, kjer je izstopalo ime Gwyneth Paltrow. V naslednjih nekaj dneh so kot po tekočem traku prihajala oblačila priznanih modnih znamk, kot so Givenchy, Calvin Klein in Valentino. Vsaka izmed teh znamk se je želela prikupiti na svojevrsten način - z darilom, ki bi stranko toliko navdušilo, da bi nosila prav njihovo znamko.

Pri tem pride na vrsto delo stilista, ki mora dobro poznati slog slavne osebe, ji predlagati zanimive stilske kombinacije in predati darila ne glede na tihi dogovor, ki bi morda moral obveljati. "Prvič, ko sem vstopila v londonsko domovanje Gwyneth in moža Chrisa (Martina, pevca skupine Coldplay, op. a.), sem se morala kar uščipniti, saj nisem verjela svojim očem. Povsem sem bila očarana nad preprostostjo in lepoto osebe, ki je stala pred menoj. Oblečena je bila preprosto, vsak­danje. V nekem trenutku sem celo videla Chrisa Martina na vrhu stopnic samo v spodnjicah," pravi Maja in dodaja: "Ko se je čez nekaj tednov prah malo polegel, sem bila redna gostja hiše, v katero so me prijazno spustili varnostniki. Sobarica me je pospremila v sobo zakoncev, kjer sem popolnoma obnemela. Pred menoj je stala velika omara z oblekami, v sobi pa velika postelja, pred katero je bila kad. Najbolj pa me je navdušila slika, ki je visela nad posteljo. Z otroško pisavo je bilo napisano: 'All my dreams come true'," v smehu razloži Maja, ki se je nekaj trenutkov za tem že zapodila med njene obleke.

Pozneje je z Gwyneth izmenjala nekaj besed o modi in zdaj se rada pohvali, da je bil to tudi prvi zvezdniški posvet. Zvezdnica je imela na sebi črne louboutinke, ki jih je prejela v dar. Za pol številke so ji bile prevelike, in ko je Majo vprašala, ali naj jih vrne ali obdrži, ji je Maja brez slabe vesti rekla: "Res so malo preveliki, vrnite jih!"

Pozneje je kot nagrado za garaško delo brez plačila od glavne stilistke 'podedovala' Gapove čevlje, ki jih zvezdnica prav tako nosi. Sicer v drugi barvi in občutno nižjega cenovnega razreda.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story