Maja Martina Merljak: "Od oddaje pričakujem plačano telovadbo!"

Maja Martina Merljak: "Od oddaje pričakujem plačano telovadbo!" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
1. 3. 2017

Igralka in voditeljica Maja Martina Merljak je ena izmed 12 zvezdniških tekmovalcev, ki se bodo spomladi pomerili na plesnem parketu v oddaji Zvezde plešejo na POP TV. Lepa rdečelaska je v mladosti in na akademiji ogromno preplesala, zato se bo z izzivom pogumno spopadla, čeprav za ples, odkar je postala mama, nima več toliko časa. V pogovoru nam je med drugim zaupala tudi, kakšen ritual sta imela s partnerjem Juretom Matjažičem, še preden sta postala starša.

Ko smo se z Majo Martino pogovarjali lansko poletje, le nekaj mesecev po rojstvu sinka Jonatana, smo bili prijetno presenečeni nad njeno iskrenostjo, saj novopečenega materinstva ni olepševala tako, kot to rade počnejo nekatere mlade mamice, temveč je iskreno spregovorila o svojih občutkih do sina ali natančneje pomanjkanju le-teh. Seveda je zgodba danes, deset mesecev kasneje, povsem drugačna in lepa igralka uživa s svojo družinico kot še nikoli prej. A ker je Maja Martina samozaposlena v kulturi in je eno leto porodniškega dopusta skoraj neizvedljivo, se je predčasno vrnila na delo in tako jo lahko znova spremljamo na malih zaslonih. In še več jo bomo, saj bo spomladi vsako nedeljo zvečer plesala v šovu Zvezde plešejo, ki bo postregel z 12 zvezdniškimi in 12 profesionalnimi plesalci.

"Od oddaje pričakujem plačano telovadbo! Ter užitek, zabavo in tri mesece plesa," je v smehu povedala rdečelaska, ki ji ples med drugim pomeni tudi sprostitev in svobodo. "Želim si, da bi bil ples večji del mojega življenja, kot je to bil včasih. Plesala sem balet, jazz balet, show dance, na akademiji butoh in sodobni ples. S fantom Juretom sva pred dvema letoma vsako soboto zvečer hodila na plesni tečaj boogie woogie, po njem pa naprej na pivo in plesat na rock'n'roll v Orto Bar. Te najine sobotne večere močno pogrešam. In pogrešam muzikale, v katerih sem pela in plesala – Cabaret, Briljantino, Do nazga, Avenijo Q, Prava dekleta," se je razgovorila igralka, ki se najraje zavrti tam, kjer ni veliko ljudi.

"Zato da lahko plešem brez opravičevanj za komolčkanje. Pa da me drugi ne motijo, ko se skušajo prebiti do šanka, WC-ja ipd. Ne poplesujem, temveč plešem – zato ne hodim v diskoteke, kjer je ples v sekundarnem planu. Mora biti pa dobra muzika. Če ni, se mi ne pleše. Rada grem na Metelkovo ali pa v Orto Bar na rock 'n'roll žure. Aja, pa obožujem zasebne zabave, kjer se pleše na polno in imaš besedo pri didžeju," nam je zaupala rdečelaska, ki je nazadnje plesala pred več kot letom dni.

Tango je najbolj strasten in zrel

Majo Martino ples spremlja že od najstniških nog, saj je bila v srednji šoli med drugim tudi navijačica. "Ampak na škofijski klasični gimnaziji navijačice niso tako resna stvar kot na ameriških srednjih šolah. Vendar smo se imele super, uživala sem na treningih in nastopih, trenerki sta bili resni, točke pa dobre," je obudila spomine. Na vprašanje, kateri ples je zanjo najbolj strasten, je brez pomisleka odgovorila, da tango. "Zaradi čvrstega stika dveh teles, zaradi občutka, da plesalca ves čas komaj zadržujeta čustvo, ki veje med njima, in sta tik pred tem, da popustita, pa vendar ne. S sunkovitim gibom se za trenutek spozabita, kot da ju je emocija premagala, a že z naslednjim gibom je kontrola v njunih rokah. Tango mi deluje najbolj zrel od vseh plesov – strast pa z leti postaja še bolj strastna," je navdušeno povedala Maja Martina, ki si v oddaji najbolj želi zaplesati tango na glasbo Roxanne iz muzikala Moulin Rouge.

Najbolj udobni plesni čevlji

V šovu bomo poleg plesnih korakov lahko občudovali tudi čudovite in glamurozne kreacije, ki bodo točkam dale tisto piko na i. "Nisem še nosila oblek za standardne in latinskoameriške plese. Po svoje se jih veselim, seveda, verjetno ni mlade plesalke, ki ne bi sanjala, da bo nekoč oblekla pravo plesno obleko. Ampak od teh sanj je minilo že kar nekaj let in v tem trenutku predvsem upam, da se bom dobro počutila v vsem tem perju in bleščicah, saj tega ni ravno veliko v moji garderobi. Ubogi Kitajci, ki delajo ta kič, zaradi nas bodo delali še dodatne nadure. Pa občutek imam, da se bom pogajala s kostumografko glede dolžine oblek in razporkov," je v smehu dejala lepotička, ki že komaj čaka, da na svoje nožice natakne plesne čeveljce. "Obožujem jih, ker so to najbolj udobni čevlji s peto, kar jih lahko dobiš. Jih imam kar nekaj doma iz predstav. Včasih jih obujem, kar tako, ko grem ven plesat," je za konec še povedala 33-letna igralka.

Barbara Majič