Maja Martina Merljak piše knjigo

Maja Martina Merljak (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
14. 2. 2014

Naša prikupna igralka Maja Martina Merljak je polno zaposlena. Poleg tega, da pripravlja predstavo o vedeževalkah, zadnje čase tudi veliko piše.

"Vsa ta zgodba s pisanjem se je zgodila precej spontano. Dobro, pred leti sem z izjemnim pisateljem Lenartom Zajcem napisala roman 'Mustang' - tudi to se je zgodilo nenavadno spontano - ampak sem bila prepričana, da bo pri tem ostalo. Tudi ko se zdaj berem, za skoraj deset let nazaj, mi gre vsaj na smeh," pravi Maja in nadaljuje:

"Lani poleti pa se mi je, med površnim gledanjem neke oddaje, utrnila ideja za predstavo o vedeževalkah, torej 'šlogarcah'. Najprej se nisem tako zelo ozirala nanjo, ampak mi ni dala miru. In sem poklicala Tino Gorenjak, ji omenila svoj preblisk in Tina je kar naenkrat začela kričati v telefon, da je ideja genialna, fenomenalna itd! In tako je počasi nastal tekst in tako že nastaja predstava. In za zdaj trije scenariji za kratke filme in ... knjiga."

Igralka pravi, da jo je pisanje zelo prevzelo.

"Zdaj hodim po svetu in zbiram prebliske, zgodbe, ideje. Mimogrede, ko je meni šlogarca napovedala in kracala na list, da bom pisala, pisala in še kar pisala, sem si mislila, da se je gospa zmotila, in sem pozabila na to - očitno ji je ostalo še nekaj od prejšnje stranke. (smeh) In ko pišem, moram biti pač doma in imeti popoln mir, ne?

To so tedni, ko ni predstav, nastopov, sestankov. Sem lepo doma, z mastnimi lasmi in v trenirki spravljam Jureta ob živce, saj je mislil, da hodi s fatalko, gleda pa hipijevko, ki mu postreže z joto, segedinom, zavitki in podobnimi stvarmi iz zamrzovalnika za hude oziroma lenobne čase. Malo se hecam, še več je pa res. Meni osebno so ti tedni ljubši od bezljanja naokrog od jutra do noči, res."