Maja Martina Merljak se od odrskih desk še ne bo kmalu poslovila

“Dokler me ne bo samo trebuh, ne razmišljam 
o slovesu z odrskih desk.” (foto: Primož Predalič, Sašo Radej) Primož Predalič, Sašo Radej
Vir: Story
20. 2. 2016

Pretekli teden nas je presenetila novica, da bosta v maju zibala igralka Maja Martina Merljak in režiser Jure Matjažič. Kot nam je zaupala simpatična rdečelaska, o tem zaradi natrpanega urnika še ne razmišlja, pa tudi od odrskih desk se še ne bo poslovila tako kmalu.

Bodoča mamica je zaradi napornega obdobja test nosečnosti opravila precej pozno. "Do pred mesecem in pol, ko sem ga prvič začutila, tudi sicer v meni in okoli mene v bistvu ni bilo nič drugače kot prej, tudi trebušček je bil res zelo majhen," pojasnjuje Maja Martina, ki o porodu in z njim povezanih željah niti še ne razmišlja. Na srečo nima težav s slabostjo in nihanjem razpoloženja, razlaga in dodaja: "Ne vem kako, morda pa jih samo jaz nisem občutila zaradi zelo napornega urnika." Nosečnost na njeno delo ne vpliva, o slovesu z odrskih desk pa ne razmišlja vsaj do meseca pred porodom, ki bo v sredini maja, ko naj bi na svet prijokalo dete. Če bo vse potekalo, kot mora, seveda. "Dokler me ne bo samo trebuh, ne razmišljam o slovesu z odrskih desk. Trenutno se ukvarjam s številnimi projekti, ki jih bom kljub nosečnosti lahko izpeljala, le vloga Mete bo morda malo težavna. Problem bo verjetno nastal, ko ne bom več mogla zapreti obleke. Zdaj, ko je trebušček že malo viden, smo tako želeli to novico razkriti, da se gledalci ne bi spraševali, ali sem se zredila ali pa je kaj drugega," pojasnjuje igralka.

Otroka sta načrtovala, vendar se je vse zgodila tako hitro, da ju je na neki način presenetil. O otroku sta z Juretom prvič začela razmišljati konec poletja ob vrnitvi s potovanja. "Zame je bil to sprva velik šok, saj sem bila ravno sredi novega študija za predstavo Priznam. Najprej sem pomislila, joj, ne želim se zdaj ustaviti. Vendar sem se kmalu pomirila, da se mi tudi ne bo treba. Seveda se bodo moje prioritete maja spremenile, vendar ne želim biti le mama, temveč tudi vse, kar sem v tem trenutku - ustvarjalka, ženska, partnerica, prijateljica ... Čutim pa, da bo otrok vse moje življenje obogatil z občutkom, ki ni primerljiv z ničemer," je pojasnila simpatična igralka in nadaljevala: "Ko sem izvedela spol otroka, sem bila zelo vesela, saj se mi je izpolnila želja, a naj to ostane med nama z Juretom." Maja Martina si je že pred dvema letoma želela otroka, vendar fant ni bil pripravljen, zdaj pa nam je zaupala, da je presenetilo predvsem njo, Jure pa je bil ob novici navdušen. "Ko sem se umirila, sem spoznala, da pravi čas pravzaprav res sploh ne obstaja, če pa že, se dogaja zdaj," se malčka že veseli igralka, ki se sicer počuti odlično.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Primož Predalič, Sašo Radej

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story07/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 07/2016

Story 07/2016, od 11. 02. 2016