Maja Martina Merljak si želi nepozabno ohcet

Maja Martina Merljak  (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Story
14. 8. 2014

Igralka Maja Martina Merljak si je letos privoščila počitnice na španskem otoku Ibiza, kjer ji je poleg fanta Jureta in nekaj prijateljev družbo delala tudi pevka Nina Pušlar. Preverili pa smo tudi govorice o tem, ali se kmalu obeta poroka.

Kako sta z Nino pristali na skupnem dopustu?

Spontano! S klapo smo se odločili, da gremo na Ibizo, na neki vaji sem to omenila in mimogrede vprašala Nino, ali bi šla zraven. Ideja se ji sploh ni zdela slaba, ampak ni rekla ne ja ne ne. S klapo smo medtem iskali hišo, kmalu rezervirali karte, neki večer po vaji, ko sem spet vzhičeno pričakovala dopust in jo spet povabila zraven, sem dobila SMS: "Majč, grem!" (smeh)

Med pripravami na muzikal sta postali dobri prijateljici. Kaj vaju je povezalo? Sta se pred tem sploh poznali?

Ne, nisva se poznali! Sva se pa v tem času res povezali. Ne vem, kako, spet spontano, nepričakovano ... V ogromno stvareh sva si izjemno podobni, tako podobni, da je na trenutke že kar strašljivo - v pozitivnem smislu. Mogoče imajo konstalacije zvezd kaj vmes, najina rojstna dneva sta namreč dva dni narazen. (smeh)

Morje, sonce, plaža, sprostitev. Sem kaj izpustila na tem seznamu opravil?

V bistvu nisem plažni tip človeka. Plaž, če niso divje in neobljudene, s kristalno čistim morjem, pravzaprav niti ne maram. Tudi svoje aristokratsko bele polti ne pustim soncu. (smeh) Ko so se ostali spozicionirali na ležalnikih pod dežniki, sem največkrat odšla na koktajl ali smoothie v bližnji lokal s knjigo Agathe Christie. In bilo mi je super! A še najlepše mi je bilo ob skupnih večerih v naši vili in čez dan v viseči mreži ali pa ko smo šli na večerjo v mesto. Pa veliko sem kuhala, Nina mi je rekla, da sem mama. (smeh) Potem pa, da ji bom morala dati recept.

Otok slovi kot destinacija najbolj razvratnih zabav na svetu. Sta se udeležili kakšne?

Ja, seveda, se razume, logično! Ampak kar se mene tiče, malo bolj po 'dolžnosti', smo bili pač na Ibizi, ne? Čas zabav sem pustila za sabo s prvim letnikom akademije in jih niti malo ne pogrešam. Elektronska glasba ni moja glasba, sem bolj džez, rok, še bolj pa rokenrol bejba. Mislim pa, da je ibiški klubski razvrat bolj fama kot dejstvo. Bili smo v enem od najbolj priporočenih klubov, ampak na koncu gre še vedno za zgolj okrašeno halo in ogromne zvočnike, ki tresejo pljuča, kot se je izrazila moja prijateljica Katy, s katero sva prežurali srednjo šolo. Če si ne bi sami naredili super žura, bi jaz osebno z današnjim okusom za glasbo in žur nasploh izjemno težko zdržala, več kot traja sprehod od vhoda do izhoda kluba. Žur smo si naredili pa res super. Sva se z Nino nasmejali na tem partiju, uf.

So bile to torej dekliške počitnice? Kje pa je bil medtem vaš fant Jure?

Ne, ne, to niso bile dekliške počitnice in moj Jure je bil seveda z mano! Dva para, tri samska dekleta in en samski moški. Lepo, ne?

Nekaj govoric se je pojavilo glede vajine poroke. Se torej v bližnji prihodnosti obeta tudi ta korak v vajini zvezi?

Poročni seznam glasbenih želja imam za vsak primer pripravljen. (smeh)

Kakšna pa bi bila vaša sanjska poroka?

Nikoli nisem ravno razmišljala o detajlih, vem pa, da bi rada predvsem naredila nepozabno ohcet, torej žur, ki bi bil takšen, kot si ga želim sama in nihče drug. No, pa seveda Jure. Ampak on je zelo moder moški. (smeh) Predvsem samo najboljša legendarna glasba, narodno-zabavne glasbe zgolj za okus, pesem, največ tri, da se moji mami ravno ne zameriva do konca življenja, potem gurmanska, izbrana hrana, brez 'šniclov' in praženega krompirja, in pa seveda 'ražnjič', torej namizni nogomet in biljard v sosednjem prostoru za počitek med plesom ali za tiste, ki jih Elvis Presley ne bi premaknil. Aja, pa kakšen igralni kotiček za vse otroke ipd. Pa sem rekla, da nisem razmišljala o detajlih? (smeh)

Ste kdaj sanjarili o tem dnevu kot punčka?

To pa res nikoli. Tudi danes ne sanjarim o poroki. Dobro, no, mogoče tu pa tam posanjarim, seveda. In potem Jureta seznanim z dejstvi. (smeh) Vsi iz moje velike družine s sorodniki vred so srečno poročeni, ta vzorec imam torej v sebi in poroka se mi ne zdi nekaj slabega oziroma staromodnega, zato nisem a priori proti, kot je zdaj moderno. Mislim, da je vse odvisno od iskreno osebnega odnosa do poroke oziroma česarkoli - ali je to želja po, če ne drugega, metafizični potrditvi nekega odnosa ali nuja oziroma prisila. Pri meni je pač želja. Čeprav, ko sanjam, bolj sanjam o svojem popolnem žuru kot o oltarju. Sem grozna, ne? Ampak res sem postala izjemno občutljiva in netolerantna do slabe glasbe na žurih ali pa slabega ozvočenja, ki za nekaj dni skoraj obvezno uniči bobniče po vsakem koncertu v na primer naši Hali Tivoli. In zato imam, kot že rečeno, že pripravljeno poročno playlisto. Da bomo jaz in najini prijatelji vsaj enkrat v življenju doživeli popoln žur. (smeh)

Kako pogosto pa se z Juretom pogovarjata o prihodnosti? Predvidevam, da sta se tudi o otrocih že pogovarjala?

Tako kot vsak par po določenem času, seveda. O številki se pa še pogajava. Zadnjič sva ugotovila, da se njegova številka veča, moja pa manjša. Še malo torej.

Napisala: A. K.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 33/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 33/2014

Story Story 33/2014, od 07. 08. 2014