Maja Martinec in Niko Žižek (Kmetija: Nov začetek): Oba se selita

Maja Martinec in Niko Žižek (Kmetija: Nov začetek): Oba se selita (foto: Planet TV; MIMA, osebni arhiv) Planet TV; MIMA, osebni arhiv
Vir: Nova
18. 1. 2016

Od tekmovalcev v resničnostnih šovih, ki so se odvijali preteklo leto, sta svoj pečat pustila tudi Prekmurca Maja Martinec in Niko Žižek. Kot par sta se prijavila v šov Kmetija: Nov začetek, a od nekoč velike ljubezni je zdaj ostala le še udarna zgodba, ki jo spremljala vsa Slovenija.

Spomnimo se, da sta se Niko in Maja v šov Kmetija; Nov začetek prijavila kot par. Skupaj sta se vselila s preostalimi kandidati in tako se je njuna zgodba, ki jo je spremljala vsa Slovenija, začela. A dokaj kmalu se je izkazalo, da njuna zveza le ni bila tako trdna. Napetosti, ki so bile med njima, so začutili tudi gledalci pred malimi zasloni in zgodba se za par ni dobro končala. Pritiski so povzročili, da se je mlad par razšel. Niko, ki je v šovu prišel skoraj do cilja, je nato kot prvi priznal, da sta se razšla.

"Močno sem upal, da bi se zveza popravila, ampak ni uspelo. Kaj je bilo, je bilo, za nazaj ne moremo čisto ničesar popraviti," nam je zaupal Nik. "Ta Kmetija je bila res dobra preizkušnja, da sem spoznal, kdo sem, kakšen sem in kaj želim ter kaj nočem. Neke stvari so se pokazale v pravi luči in morda sem potreboval prav to. Spoznal sem samega sebe."

NOVO STANOVANJE

Tudi Maja je po vseh pritiskih našla nove izzive. Čeprav so bili težki trenutki, ima zdaj nove načrte.

"Življenje si počasi postavljam nazaj na noge in končno imam spet ambicije, cilje, ki sem se jim na žalost odpovedala zaradi Nika. Če bi povedala, da se vračam na stare tirnice, bi se zlagala, saj sem iz šova prišla odločena, da spremenim vse, kar se na meni spremeniti da. Trenutno gledam samo na to, da sem čim bolj obkrožena s pozitivnimi ljudmi, ki me imajo radi, in delam na tem, da čimprej uresničim ta najbližji cilj," je povedala Maja. "Kar je bilo, je bilo, časa se ne da zavrteti nazaj in zato si ne moremo krojiti svoje preteklosti, lahko pa si prihodnost. Samo zahvalim se lahko Niku, da mu je uspelo najbolj negativen košček mene spraviti na plano in me s tem prisiliti, da se izboljšam." In res. Maja že dela nove korake in eden izmed večjih, ki jih bo naredila v stopu v novo leto, je selitev. "Za novo leto si nisem zadala nobene zaobljube, ker tega ne delam. Sem pa zakorakala v novo obdobje. Praznike sem zato preživela s prijatelji, zdaj pa je čas, da si uredim stanovanje."

Maja si namreč intenzivno išče nov dom, kjer bo zaživela stran od svoje družine. "Moji starši me podpirajo in če sem iskrena, me ni ničesar strah. To je korak k samostojnosti, ki si jo želim. Poleg tega pa se moram še z nečim ukvarjati." (smeh)

ODHAJA V AVSTRALIJO

Tudi Niko je v novo leto vstopil z novimi načrti. Čeprav si je že lani obljubil, da bo januarja začel iskati delo, je to zaobljubo hitro pozabil.

"Moja želja je bila, da januarja začnem iskati delo, ampak vsi vemo, da se to ne zgodi čez noč. Zato bom še izkoristil dano priložnost," je povedal Nik. "Izpolnil si bom dolgoletno željo in se prvič v življenju usedel v letalo." Nik namreč 12. januarja za mesec dni odpotuje v Avstralijo. "Nikoli še nisem letel z letalom in to bo zdaj moje prvo takšno potovanje. Ničesar me ni strah, se že izjemno veselim." Nika bo v Avstraliji pričakala njegova sestrična. "Tam študira in vzela si bo nekaj časa, da bova lahko skupaj." Niko bo tako iz Benetk poletel proti Brisbanu. "Nekaj dni bova tam, potem pa bova raziskovala Gold coast." Čeprav veliko Slovencev pobegne v Avstralijo, Nik o tem ne razmišlja. "Zdaj grem najprej na počitnice. Vem, da veliko ljudi živi tam, sam pa si trenutno tega ne znam predstavljati. Če bi mogoče bolj znal jezik, bi bilo lažje. Ampak za zdaj nimam teh ambicij. Moj dom je Slovenija," nam je še zaupal Nik. "Starši me podpirajo, da zdaj odpotujem. Vedo, da službe ne najdeš čez noč, in tudi to bo dobra izkušnja zame."

P.S.

Maja: "Nikoli več v šove!"

  • Maja je svojo življenjsko šolo okusila, ko se je prijavila v resničnostni šov. "Zdaj je že veliko boljše. Čas je vedno naš zaveznik. Je pa res, da če me kdo vpraša, ali bi še šla v kakšen šov, suvereno rečem NE! Čeprav ljudje pravijo, da nikoli ne reci nikoli. Tega se bojim, ampak po vsem, kar sem doživela, res mislim, da česa podobnega nikoli več ne bom storila!" (smeh)

MIMA

Priporočamo