Maja Martinec (Kmetija: Nov začetek): “Izkoristili so moj čustveni zlom”

Maja je precej razočarana, saj meni, da v šovu ni bila predstavljena takšna, kot je.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
18. 11. 2015

Maja in Niko prihajata iz zanju najlepšega dela Slovenije. Maja živi na vasi blizu iz Murske Sobote, prav tako Niko. V zvezi sta že dobri dve leti in njuna zgodba je bila javnosti predstavljena v šovu Kmetija: Nov začetek. Gledalci so lahko spremljali vzpone in padce mladega para, ki je bil zagotovo postavljen pred preizkušnjo.

Maja in Niko sta v zvezi že dobri dve leti.
V oddaji Kmetija: Nov začetek sta bila Maja in Niko postavljena pred številne preizkušnje.

Maja je po prihodu iz šova spoznala, da so vplivi okolice precej negativni, slednje pa so ji povedali tudi domači.

"Ob prihodu iz šova sem bila šokirana nad tem, kako so oddaje Kmetije: Nov začetek narejene, sicer pa sem nekaj takega pričakovala, ker me je razočaralo že snemanje šova. Starši so ne glede na to neizmerno ponosni name, ker sem pri teh letih prestala takšno izkušnjo. So pa tudi edini, ki jim lahko iz prve roke povem, kaj je res in kaj ni. Slovenija pa vidi to, kar pač po scenaristovem načrtu 'mora' videti. Ko sem si ogledala dve, tri oddaje, me je minila volja do vsega, ker so dolgočasne kot španske limonade, in nimam pojma, ali je v tej državi kdo, ki mu je zanimivo gledati to igranje. Kmetije več ne spremljam, prav tako moji sorodniki ne, in se raje posvečamo zbiranju podpisov za peticijo proti 'resničnostnim' šovom," pove.

Razočarana

Maja in Niko sta se v šov prijavila brez pričakovanj. Nov izziv sta sprejela predvsem kot novo izkušnjo, ki bi ju lahko še bolj zbližala. In ju tudi je! Čeprav je bila prav Maja tista, ki je v nekem trenutku začutila, da ne bo vse tako, kot si je želela.

"Ko prideš na kmetijo, se ne moreš sprostiti, nisi takšen kot v realnem življenju in začneš se zavedati, da iz tega ne bo nič dobrega. Če si pred kamerami ves čas napet, če se ne moreš navaditi na to, da je ta vedno za tvojim hrbtom, to nisi ti in v takšnih trenutkih ne potrebuješ veliko dodatnega pritiska, da se zlomiš. Pri meni so to na žalost dosegli in izkoristili v polni meri, saj sem zdaj, ko sem si ogledala nekaj oddaja, spoznala, da od tega 'resničnostnega' šova ni kaj dosti resničnega, prav tako pa so to opazili vsi, ki me dobro poznajo. Ni mi žal, da sem se prijavila, mi je pa žal, da sem dovolila biti lutka na vrvici, ki je delala in govorila tako, kot je bilo treba."

Scenarij šova

Maja je dobila občutek, da je gledalci pred malimi zasloni niso spoznali takšne, kot je v resnici.

"Predstavljena sem bila tako, kot je bilo vnaprej določeno. Kdor koli bi bil obraz te njihove izmišljene osebnosti, bi bil prikazan isto. V oddajah me ni opaziti delati, po drugi strani se pa gledalci jezijo, zakaj Franc med ženskami spoštuje samo mene. On zna spoštovati, a če ženska zna delati. In zaradi dela, ki sem ga opravljala, me je vedno hvalil, govoril, da se lahko marsikateri moški skrije pred mano glede tega, koliko vem in koliko sem zmožna fizično delati. Kdor ga pozna, ga bo imel priložnost vprašati, in videli bodo, ali sem res vse dneve lenarila, kot je videti na televiziji. Če bi se Slovenija malo zamislila nad vsem tem, bi mogoče videla, da v oddaji nisem prikazana tako, kot me tam vidijo že sotekmovalci. V resnici sem delavna punca, nobeno opravilo mi ne smrdi, sem sproščena, bolj zgovorna in nekonfliktna. Moja dolgoletna želja je bila postati pediatrinja, a sem se v zadnjem trenutku odločila za študij menedžmenta v agroživilstvu, zato upam, da bom svoj poklic lahko vključevala v svoje življenje," še pove.

Priporočamo