Maja Roš Kanellopulos o uspehu svoje sestre Ane: "Sem zelo vesela in ponosna na svojo veliko sestro!"

Maja Roš Kanellopulos o uspehu svoje sestre Ane: "Sem zelo vesela in ponosna na svojo veliko sestro!" (foto: pop tv) pop tv
Vir: Nova
7. 2. 2017

Ana Roš, ki s svojimi kulinaričnimi dosežki navdušuje tako domače kot tuje goste v svoji Hiši Franko v Starem selu pri Kobaridu, je postala najboljša kuharica na svetu, saj je prejela nagrado z naslovom The World's Best Female Chef 2016, ki jo bo uradno prejela 5. aprila v Melbournu.

Sicer pa je nase opozorila že, ko je dobila svojo epizodo v Netflixovi kulinarični seriji Chef's Table in postala svetovno znana. Poklicali smo njeno sestro, novinarko Pop TV-ja Majo Roš Kanellopulos, ki je o uspehu svoje starejše sestre povedala: "Sem zelo vesela in ponosna na svojo veliko sestro. Ana je vedno bila ambiciozna in predvsem drzna. To je rezultat njenega vlaganja v znanje, v šport, poleg tega govori še pet jezikov. Po pravici povedano pa nismo pričakovali, da bo ta novica tako zelo odmevna. Ana si res zasluži, da danes ves svet govori o tem in jo spremlja. Upam, da bo to dobro izkoristila v svojo korist in v korist svoje doline. Je pa Ana takšen tip ženske, da bi ji uspelo, česarkoli bi se lotila. Kapo dol! Ana gre zdaj po svetu, sicer pa je Hiša Franko vedno zaprta prve tri mesece v letu, saj je dolina takrat bolj prazna."

E. J.