Maja Štamol Droljc: Deseto obletnico poroke praznovala na Krasu

Maja Štamol Droljc: Deseto obletnico poroke praznovala na Krasu (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
22. 9. 2017

Prvi september je letos v družini priznane modne oblikovalke Maje Štamol minil v posebnem znamenju. Za to je poskrbela mlajša hčerka Dilsi, ki je prvič sedla v šolske klopi, na drugi strani pa tudi Maja in njen izbranec Stane, ki sta na ta dan praznovala deseto obletnico poroke. In prav o tem je beseda stekla ob našem zadnjem pogovoru ...

"1. septembra pred desetimi leti sva se poročila. Bil je prelep dan, točno takšen, kot si ga želi vsaka ženska. Še danes ne bi spremenila prav nič," je spomine začela razkrivati Maja in dodala, da se je njun poročni dan začel z obredom v baziliki v Petrovčah.

"V dolgi obleki z vlečko me je do oltarja pospremil brat Milan, saj staršev že dolgo nimam več. V dvorcu Novo Celje smo nadaljevali civilni del poroke, ki ga je glasbeno obogatila Anja Bukovec, z besedami pa župan Posedel. Zabava za 120 svatov je bila v šotoru na travniku pred dvorcem, vsak od njih nama je za darilo prinesel kamen, ki je nosil svojo zgodbo, midva pa sva te kamne vgradila v temelje najinega doma in tako je energija ljudi, ki so nama blizu, ves čas z nama," nam je njun sanjski dan na kratko orisala Maja, ki se čarobnosti velikega dne z veseljem spomni vsako leto, letošnji okrogli jubilej pa ni bil nobena izjema.

"Obletnico smo družinsko praznovali na Krasu, v Šepuljah. Na domačiji Šajna sva preživela tudi teden po poroki, zato se tja vedno zelo radi vračamo," nam je povedala Maja in dodala, da sta ta dan sicer popestrila tudi z nekoliko drugačno modno kreacijo - majico, v katero sta se 'spravila' kar oba. "Omenjeno majico so nama pripravili ožji družinski sorodniki, saj so nama rekli, da pove vse o naju, o najinem odnosu drug do drugega," pravi Maja in dodaja, da sta ju na ta dan presenetili tudi hčerkici Žani in Dilsi.

"Letos sta bili zelo pozorni. Praznovanja sta se namreč veselili že dolgo pred tem. Za to priložnost sta nama potem narisali voščilnici, ju na skrivaj prinesli v Šapulje in nama ju izročili ob večerji. Lepo presenečenje je bilo, saj nisva opazila, da karkoli pripravljata," nam je povedala Maja, ki je sicer v tovrstna presenečenja že kar dodobra vpeljana.

"Če pogledam nazaj, lahko rečem, da je bilo zame največje presenečenje najina zaroka. Stane me je namreč zaprosil tako, da je na vhodu v Žalec obesil velik transparent z vprašanjem: 'Maja, bi se poročila z mano?'.Na tem mestu sicer pogosto visijo transparenti z napovedjo kakšne gledališke igre in kar nekaj ljudi je mislilo, da gre za predstavo. Najini prijatelji pa so takoj vedeli, za kaj gre, in ena od prijateljic me je tisto jutro tudi poklicala in me poslala na ulico," se je svoje zaroke spomnila priljubljena oblikovalka, ki je svojemu izbrancu s presenečenjem vrnila že ob dveh okroglih rojstnih dnevih, ko mu je pripravila zabavi presenečenja. "Verjetno kar uspešno, saj ju zelo rad in pogosto omenja," je še povedala.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story38/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 38/2017

Story 38/2017, od 14. 09. 2017