Maja Štamol Droljc obiskala Gvinejo Bissau in družini njenih posvojenih deklic!

Maja Štamol in Žani (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
5. 11. 2019

Družina oblikovalke Maje Štamol Droljc si je uresničila dolgoletno željo: obiskali so namreč primarno družino deklic, ki sta ju Maja in njen mož Stane posvojili. Deklici prihajata iz Gvineje Bissau.

Maja in Stane sta prvo deklico, Žani, posvojili leta 2010, čez tri leta pa je dobila še sestrico, dveletno Dilsi.

Vsa ta leta sta zakonca ostala v stiku z dekličinima mamicama, pred kratkim pa so ju tudi obiskali. Žani in Dilsi sta seveda vedeli, da sta posvojeni. Maja je na svojem Facebook profilu opisala izkušnjo in jo delila z javnostjo.

Med drugim je zapisala: "Vrnili smo se s potovanja, na katerega smo se pripravljali skoraj deset let. Šli smo po objem, objem mamic, ki sta rodili najini hčerki. Vedela sva, kaj od te poti pričakujeva midva. Kaj to pomeni za najini deklici, kako bosta odreagirali mamici Julija in Odete, kako nas bo sprejela naša afriška druzina in okolica pa sva si lahko le predstavljala in si želela, da bo tako, kot sva ves čas verjela, da bo. Danes veva, da sva ravnala prav, da je način, ki sva ga izbrala pri sprejemanju dejstva, da sta Žani in Dilsi posvojeni, pravilen. Ko sem že ob prvi posvojitvi razlagala okolici, da bomo z biolosko druzino ohranjali stike, da se bomo tja vračali, mi je veliko ljudi reklo, da sem malo čudna, da se to ne bo obneslo.... Stroka je komentirala, da je sicer to pravilno, ampak “naše” mame tega ne zmorejo... Jaz, mama posvojiteljica in midva, starša posvojitelja sva ravnala po svoji vesti, brez knjig in tečajev za posvojitelje, sledila le svojemu srcu in danes lahko zapišem, bili smo DOMA v Gvineji Bissau in zdaj smo DOMA v Sloveniji!"

Iskreno Majino objavo je všečkalo in delilo veliko ljudi, oglasila pa se je tudi gospa, ki je bila tudi sama posvojena in zapisala: "Draga Maja Štamol Droljc, velik POKLON...NE velik... NAJVEČJI... iz aspekta tega, da sem bila sama posvojena, sem ti hvaležna v imenu vseh posvojenih otrok in upam, da bo čim več "novodobnih" staršev, ki so posvojili, sledilo temu..."

Priporočamo