Maja Taradi: "Miss World ni le lepotno tekmovanje!"

Maja si je z lepoticami ogledala New York. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
8. 1. 2017

Miss Slovenije Maja Taradi se je tik pred božičem vrnila s svetovnega tekmovanja Miss World, ki je letos potekalo v Washingtonu. Po treh tednih bivanja z lepoticami z vsega sveta je sklenila številna prijateljstva in se v domovino vrnila bogatejša za veliko spoznanj.

Story: Maja, kako ste preživeli potovanje na izbor za miss sveta?

Kot ste verjetno že zasledili, so mi na poti v Washington odpovedali let na letališču v Zürichu. Tam sem spoznala Christiano iz Portugalske. Spopadla sem se s prvo težavo, saj če se ne bi po nasvetu lastnice licence sama pogajala za nov let na letališču, ne bi tekmovala v kategoriji Talent Show, ki je potekala na dan mojega prihoda. Še danes ne vem, kako nama je s Christiano uspelo prepričati vodjo letališča za let do Chicaga in v Washington.

Story: Kako ste bili sprejeti in kako je potekalo vse skupaj?

Nad sprejemom sem bila pozitivno presenečena. Na letališču so me pričakali zaposleni iz organizacije Miss World. Za organizacijo je bilo zelo dobro poskrbljeno, prav tako za varnost. Na letališču sem morala prijaviti pogrešano prtljago in urediti vso potrebno dokumentacijo, v upanju, da se moja prtljaga čim prej najde. Ker sem na letališče priletela med prvimi, smo z že prispelimi dekleti počakale še preostalih nekaj tekmovalk ter nato pot nadaljevale v hotel Hyatt Regenecy.

Story: Spoznali ste številne lepotice. Kako in s kom ste se najbolj ujeli?

Dekleta so čudovita, vsaka izžareva svojo karizmo. Vse si zaslužijo zmago, saj so vendarle predstavnice posameznih držav. Najbolj sem se ujela z Magalie iz Guadalupeja. Je zelo simpatična, razgledana in dobrega srca, sicer pravnica. Ker sem želela spoznati čim več tekmovalk, sem čas želela čim bolj izkoristiti in se družiti z različnimi dekleti, saj trije tedni res prehitro minejo. Predvsem sem se družila s predstavnicami naslednjih držav: Indonezije, Koreje, Mjanmara, Portugalske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Škotske (moja sostanovalka), Wallesa, Gibraltarja, Gvajane, Brazilije, Venezuele, Francije, Haitija, Moldavije itd.

Story: Kakšni so bili vaši dnevi? Kaj ste vse počeli?

Osebno se mi ni zdelo naporno. Prvi in drugi teden smo imeli veliko prostega časa. Predvsem smo vneto pripravljali tri plesne točke za finalni nastop. Imele smo dva osebna intervjuja, snemanje in tekmovanja v posameznih kategorijah: talent šov, šport, lepota z namenom, top model, multimedija. Organizirali so nam predstavitev nove veganske kozmetike Miss World, ki jo bomo kot ambasadorke promovirale v vseh državah. Imeli smo čas za fitnes, savno in bazen ter druženje. Organizirali so nam izlet v New York, z dobrim brunchem na ladji, kjer smo za zabavo poskrbele kar same, saj je med tekmovalkami veliko odličnih pevk. Ogledali smo si tudi šov School of rock in Rockefeller.

Story: Kaj se vam je najbolj vtisnilo v spomin?

Zelo veliko nepozabnih trenutkov in izkušenj sem doživela. Vsekakor finalni večer in večer z najboljšimi predstavitvami zgodb Beauty with the purpose. Prav vseh 25 je dih jemajočih. Večer je bil zelo čustven in nabit z energijo. Kot članica Rotaracta se zelo dobro zavedam, da je na svetu zelo veliko revščine in pomoči potrebnih otrok, pa vendar sem ob gledanju vseh teh zgodb tudi jaz potočila nekaj solz.

Story: Kako je bilo na izboru talentov? S kakšno točko ste nastopili in kako ste bili sprejeti?

Na izboru talentov so tekmovale skoraj vse države. Predstavila sem se s plesno točko tango na glasbo Roxanne. Ker sem plesalka, sem izbrala točko, kjer lahko nastopam s strastjo in prezenco. Tekmovanje je bilo napeto, a sem se uvrstila med najboljših 21. Po polfinalu je sledil še finale. Za preostale tekmovalke smo organizirali Christmas show, kjer smo se vse polfinalistke predstavile s svojo točko. V finale mi ni uspelo priti, sem pa navdušena in ponosna na svoj uspeh, saj mi je tudi lastnica licence Julia Morley podala zelo visoko oceno. Vseh najboljših 10 je izbrala žirija, nato pa je sledilo glasovanje prek aplikacije mobstar. Zmagala je Mongolka s čarovniško točko, ki ji je uspelo zbrati največ všečkov oz. podpore na omenjeni aplikaciji.

Story: Kako pa je bilo do finala? Kakšne obveznosti ste imele v okviru izbora lepotice?

Kot sem že navedla, poleg plesnih priprav in petja potekajo tekmovanja različnih kategorij. Torej med drugim dva osebna intervjuja, na katerih predstaviš svoj poklic in želje v prihodnosti na področju podjetništva in dobrodelnosti. Najboljše predstavnice prej omenjenih petih kategorij in 15 tekmovalk, ki jih izbere žirija, se tako uvrstijo v top 20 na tekmovanju Miss sveta.

Story: Ste imele kaj prostega časa? Ste si lahko ogledale Washington?

Prosti čas smo preživeli v hotelu oz. na vodenih ogledih, saj zaradi varnosti nismo smele zapustiti hotela. Ogled Washingtona, muzeja, sodišča in Bele hiše je organizirala organizacija Miss World.

Story: Kako ste doživeli to božično, praznično vzdušje? Je drugače kot doma?

V hotelu smo si sicer želeli čim bolj pričarati praznično vzdušje, a ni isto kot doma. Čeprav sem spoznala veliko dobrih ljudi, komaj čakam, da vidim družino in prijatelje. Ker smo čas preživeli v hotelu ali na vadbah, mi je vse hitro minilo in se niti ne počutim, da je bil že božič in da je tukaj novo leto. Letos bo vsekakor vse prehitro minilo, bom pa zato teh nekaj dni izkoristila za druženje v krogu najbližjih, staršev, partnerja in prijateljev.

Story: Kako je bilo na finalnem večeru?

Na finalnem večeru je bilo odlično. Na odru sem zelo uživala, saj se zavedam, da je to enkratna priložnost v življenju, da nas gleda ves svet in da svojo izkušnjo lahko delim s 117 tekmovalkami. Zelo sem vesela in ponosna, da sem del zgodbe Miss Slovenije za Miss sveta 2016.

Story: Se je med dekleti čutila kakšna tekmovalnost? Kljub temu gre za lepotno tekmovanje?

Vsekakor se je čutilo, da nekatera dekleta iz večjih držav nekako pričakujejo zmago. Zavedati se morate, da Miss World ni le lepotno tekmovanje. Največji poudarek je na dobrodelnih zgodbah, ki pa si zaslužijo pohvalo ne glede na velikost projekta. Dobrodelnost je lahko pomoč enemu ali pa tisočim ljudem. Tudi v organizaciji poudarjajo, da ni pomembno, koliko daš, le da delaš vse s srcem. Vsekakor pa se vsi zavedamo, da pri zmagi ne gre za zgodbe posameznikov, temveč za zgodbe, za katerimi stoji država ali zelo velika organizacija, ki v projekt veliko vlaga nekaj let. Želim si, da bo tudi nam uspelo zbrati čim več sredstev in dobiti čim več podpore za projekt varnega zavetja in s tem omogočiti boljše življenje mladostnikov ter v prihodnosti konkurirati z večjimi državami, saj si tudi mi z zastavljenim projektom zaslužimo največjo nagrado.

Story: Če bi potegnili črto, kakšna življenjska izkušnja je bila to za vas?

Gre za veliko življenjsko izkušnjo, ki mi je odprla pogled v svet. Spoznala sem veliko prijateljev, delila izkušnje in dobila nove ideje. Vem, kaj si želim doseči, in zdaj še bolj verjamem, da mi lahko uspe karkoli, če pri tem vztrajam. Naučila sem se večje samoiniciativnosti, odločnosti, biti pripravljena na vse, v vsakem trenutku, odgovorna zase. Hkrati bi se želela zahvaliti lastnici licence Jelki Verk za maksimalno podporo in vsem, ki so del projekta Miss Slovenije za Miss sveta, kajti brez njih tudi jaz ne bi bila deležna takšne življenjske izkušnje.

Napisala MIMA
Fotografije Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 01/2017

Story 01/2017, od 29. 12. 2016