Maja Tardi (Miss Slovenije): Potuje v Ameriko

Maja Tardi (Miss Slovenije): Potuje v Ameriko (foto: Grega Eržen) Grega Eržen
Vir: Nova
2. 10. 2016

Prejšnji teden smo v vodnem mestu Atlantis v Ljubljani okronali novo miss Slovenije za mis sveta. Med 12 lepoticami je žirija izbrala Majo Taradi, ki bo barve naše dežele zastopala na svetovnem izboru Miss WORLD, ki se bo letos odvijal v Washingtonu. Po petih letih je bil izbor znova z neposrednim prenosom predstavljen tudi gledalcem na malih zaslonih, saj ga je spremljala televizija TV3.

Maja je študentka zobne protetike in ustne higiene in je že zajadrala svojim novim obveznostim naproti ter za zdaj uspešno koordinira naporne dneve.

"Občutki po zmagi so še vedno fenomenalni. V mislih mi še vedno odzvanja najava nove miss Slovenije. Ni mi žal, da sem se prijavila, zdi pa se mi, da zmage še nisem povsem dojela. Štejem si v čast in ponos, da se bom kot 26. po vrsti zapisala v zgodovino tekmovanja Miss Slovenije. Dnevi po zmagi so precej pestri, ogromno je udeleževanja na posameznih dogodkih, sestankov s poslovnimi partnerji, načrtovanj plesne točke na talent šovu v Washingtonu, čaka me še zagovor diplome in pa konec meseca potovanje v Las Vegas. Včasih se mi zdi, da ima dan čisto premalo ur," prizna Maja.

"V mlajših letih sem Miss Slovenije vedno spremljala s svojo mamo. Vedno sem občudovala druga dekleta pri hoji po modni pisti, vendar so se mi zdele to neuresničljive sanje. Vendar vidim, da se vse da, če se hoče, le verjeti je treba v to, kar delaš." Danes je kar nekaj lepotnih tekmovanj, a le redka so tista, ki imajo pomen. In Miss Slovenije to vsekakor je. Ne samo na lepotnem področju, ampak tudi na družbenem, poslovnem in humanitarnem.

"Lepotna tekmovanja res nekoliko izgubljajo svoj pomen. Vse preveč jih je in ni nobene selekcije. S tem posledično izgubljajo svoj pomen tista tekmovanja, ki imajo svoj renome in veljavo na svetovni ravni. Seveda pa, dokler je povpraševanje deklet, se zdi to vsem super, vprašanje pa je, po kakšnem načinu so izbrana, saj vsaka pa tudi ne spada na oder. Pri nas morda pogrešam več resničnostnih modnih šovov."

Obveznosti

Maja je z dobljenim nazivom prejela številne obveznosti. In ena izmed njih bo udeležba na svetovnem izboru, ki bo potekal v Washingtonu.

"Najbolj se veselim samega izziva, ki ga tekmovanje prinaša, vsekakor pa želim spoznati druge tekmovalke in pokazati svojo talent točko. Odhod v Washington je edinstvena izkušnja, ki mi jo sam naziv prinaša, za to se bom tudi maksimalno potrudila, da predvsem sebi pa tudi drugim dokažem, da zmorem. Veliko mi pomeni, da sploh lahko tekmujem na svetovnem izboru, zame je to velik dosežek, saj se zavedam, da ima le malo deklet na svetu to možnost. Zelo rada potujem. Že kot majhni so mi starši omogočili videti kar velik del sveta. Bili smo v Združenih državah Amerike, na Kitajskem, Tajskem, Siriji, Jordaniji, Indiji in Egiptu. Videla sem velik del severne in južne Evrope. Ne smemo pa pozabiti na našo prečudovito deželo in na naše zaklade, ki jih ima Slovenija. Slovenci se resnično ne zavedamo, da živimo v deželi, ki je raznolika in atraktivna, z lepo naravo in znamenitostmi. Vsak kraj ima svoje prednosti in slabosti, predvsem je pomembno, da se čim prej privadimo na novo okolje in kulturo. Potovanja so lepa dogodivščina, tudi neprijetne stvari, ki se nam zgodijo, lahko popestrijo potovanje," še doda Maja.

Humanitarno področje

Projekt Miss Slovenije temelji tudi na dobrodelni noti in humanitarnosti. Dekleta so že v finalu organizirala številne akcije.

"Že v finalu smo zbirale šolske potrebščine za socialno ogrožene otroke v okviru Zveze prijateljev mladine. Zahvalila bi se predvsem podjetju Vivapen, d. o. o, ki mi je podarilo flomastre, in podjetju Prodent, d. o. o, ki so mi podarili zobne ščetke. Vse finalistke pa smo otroke peljale tudi v Vodno mesto Atlantis. To pa še ni vse. Skupaj z optiko Krstič smo podarile 28 korekcijskih okvirjev Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje," pove Maja.

"Mogoče bo zvenelo malce klišejsko, a vendarle otroci so naš največji zaklad. Sama jih sicer še nimam, si jih pa seveda želim, nekoč. Pri druženju z otroki se mi zdi, da se dodatno obogatim, z njimi se zdi svet tako enostaven, uživajo v brezskrbnosti, skozi igro se razvijajo, življenje zajemajo z veliko žlico, kar je seveda tudi prav. Pri otrocih vedno najdeš tiste vrednote, ki jih pri odraslih pogosto pogrešaš, to so pristnost, iskrenost, ljubeznivost in spontanost." Tudi Maja je bila kot otrok precej navihana.

"Bila sem vesel, razigran in nagajiv otrok. Lepe spomine imam predvsem glede samega odnosa v družini in druženja s starimi starši. Kot deklica sem obiskovala tudi nekaj obšolskih dejavnosti, kot so balet, jazz balet in klavir. V okviru dejavnosti sem spoznala veliko prijateljev, s katerimi smo skupaj odraščali in doživeli nepozabne trenutke."

Tekst: Mihaela M. Kocbek

Priporočamo