Maja Tratnik: Budno spremlja evropsko prvenstvo

Maja Tratnik: Budno spremlja evropsko prvenstvo (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
11. 7. 2016

Svetlolaska, ki smo jo pred časom lahko spremljali v vlogi voditeljice oddaje Liga prvakov, tudi leta po svoji vlogi v svetu nogometa rada večer preživi v družbi dobre nogometne tekme.

Zdaj, ko lahko na malih zaslonih spremljamo tekme evropskega prvenstva v nogometu, velike nogometne derbije pogleda kar v družbi partnerja, ki je po mnenju številnih moških brez dvoma velik srečnež.

"Spremljanje nogometa mi ni bila nikoli muka. Pustimo nezanimive nogometne tekme, ampak mislim, da se nad temi nihče ne navdušuje," nam je najprej pojasnila Maja in dodala, da je še zlasti v času vodenja oddaje Lige prvakov nogometnim tekmam rada sledila. "Ko sem nehala ustvarjati omenjeno oddajo, sem se od tega malce oddaljila, ampak velike tekme vedno rada pogledam. Recimo finale lige prvakov in podobno. Na primer, še vedno si zelo želim, da bi kakšen takšen velik nogometni spektakel doživela tudi v živo. Mislim, da je to doživetje in pol," nam je povedala Maja in dodala, da nikdar ni razumela žensk, ki so, ko so možje spremljali nogomet, le zavijale z očmi. "Recimo na morju, ko so bila prvenstva, so ženske vedno zavijale z očmi. Meni je bilo pa to vedno v redu. Rada pogledam, priznam pa, da sem zelo 'ven' glede igralcev. Kdo za koga igra ... je pa to še vedno v meni. Verjetno k temu prispeva tudi moja študijska pot, saj sem obiskovala fakulteto za šport," nam je priznala in dodala, da ji je sicer že od malega najbolj pri srcu angleški klub Manchester United. "Pa ne toliko zaradi oddaje Liga prvakov kot zaradi mojega brata, ki je že od nekdaj zelo strasten glede omenjenega kluba, in mislim, da sem se malce njegovega navdušenja nalezla tudi jaz," je še povedala. In čeprav številna dekleta spremljajo nogomet prav zaradi postavnih mladeničev, nam je Maja priznala, da bi se trenutno težko odločila za nogometaša, ki jo najbolj privlači. "Lahko pa povem, da mi Ronaldo definitivno ni všeč. V preteklosti mi je bil všeč Luca Toni, to je tip moškega, ki mi je všeč. Meni so všeč dedci, ne fantki. Športniki, ampak ne na prvo žogo," razkriva Maja, ki jo tudi doma čaka pravi športnik. "V preteklosti je treniral smučanje, a je nehal, ker je smučanje izredno drag šport. Se pa rekreativno ukvarja z različnimi športi," dodaja Maja, ki tudi z družino, petletnim Vidom in partnerjem, vsako poletje preživlja aktivne počitnice.

■ KAJA MILANIČ

Priporočamo