Maja Tratnik: Poletje aktivne mamice

Maja Tratnik: Poletje aktivne mamice (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
5. 8. 2016

Maja Tratnik je svetlolaska, ki smo jo spoznali na malih ekranih.

Nato na radijskih valovih ter na različnih medijskih prireditvah. Zdaj pa Majo spoznavamo tudi kot aktivno mamico.

... ter kot vaditeljico športnih aktivnosti, plesalko in kot dekle, ki nima nikoli dovolj ... S svetlolaso lepotico smo namreč spregovorili o njeni drugi ljubezni, ljubezni do skupinskih vadb, ki tudi v poletnih mesecih še kako popestrijo njene zgodnje večerne ure.

Le malo ljudi ve, da Maja prav v teh dneh zaključuje študij na Fakulteti za šport. Aktivnosti v dvorani ali v naravi ji niso bile nikoli tuje, kot pravi, pa se tudi zaradi zaposlitve ni želela odpovedati luksuzu, ki ji ga ponuja športna vadba. "Preden sem začela z radiem, sem bila v vodenje vadb zelo vpeta, zdaj pa vodim vadbe le ob večernih urah," nam je povedala Maja in dodala, da že iz otroštva čuti veliko strast do plesa. "Sem plesalka in tudi na fakulteti sem se posvetila temu. Tudi moje aktivnosti so bile usmerjene v ples, saj sem ob večernih urah učila rekreativne plesalke, ki niso hotele nastopati, so pa želele plesati zase. Pred tem sem učila tudi otroke v plesni šoli, sedem let sem tudi inštruktor zumbe, v zadnjem času pa se bolj posvečam 'nirvana fitnesu'," nam je povedala Maja in dodala, da ima do slednjega prav poseben odnos.

"Gre za mešanico med jogo, pilatesom in diagonalno tehniko. Sem inštruktor nirvana fitnesa, ki uči in izobražuje druge inštruktorje. To delo vključuje vse, kar rada počnem. Potujem, izobražujem druge, v nirvano pa tako ali tako verjamem," nam je pojasnila Maja, ki se je aktivno vključila tudi v ustvarjanje programa. "Nirvana fitnes ni nekaj, kar bi prišlo iz tujine, ampak je domač proizvod. Katja Zupan in Sergej Petrovič sta s tem začela, povabila pa sta me v skupino, ki je začela dopolnjevati vadbo. To je preraslo v sodelovanje in lahko rečem, da sem bila v neki fazi razvoja nirvana fitnesa del celotne zgodbe. Videla sem, kako to poteka in imela bolj podroben vpogled v stvar," nam je povedala svetlolaska in dodala, da k zmerni športni aktivnosti spodbuja tudi petletnega sina Vida.

"Vida spodbujam k športu, čeprav mu s tem ne težim. Lani je recimo plesal. Pa ne zato, ker sem jaz plesalka, ampak ker si je sam to zaželel," nam je povedala in dodala, da se ji enkrat tedensko pridruži tudi na plesnih treningih, ki jih vodi s skupinico osnovnošolk. "Sicer pa mislim, da je prav, da se športno udejstvuje, ker ima ogromno energije. Za zdaj sicer ni pokazal nobene posebne želje za nadaljevanje v kakšnem športu. Ampak jaz ga ne bom v nič silila. V preteklosti sem videla precej tega, kako so starši silili otroke v določen šport," priznava in dodaja, da se sicer kot družinica veliko družijo ob različnih aktivnostih. "Veliko kolesarimo in rolamo, tečemo, radi gremo v park," nam je povedala Maja, ki sicer prosti čas z družino rada preživi tudi v udobju domačega divana, saj so le redki tisti trenutki, ko si lahko vzamejo kakšno urico za skupno cartanje.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Helena Kermelj

Priporočamo