Maja Založnik: Glas s tatuji

Vir: Lea
13. 7. 2012

Da je Slovenija bogata s pevskimi talenti, ne dokazujejo vedno le izbori, kot so Slovenija ima talent, X Factor in podobno. Dokazati se je mogoče tudi čisto na lastno pest. Če je glasbenik ali pevec nadarjen, ga bodo prej ali slej opazili tudi drugi. Kilometrina ni vedno pogoj, saj se zares začne tedaj, ko te opazijo poslušalci. Ena tistih, ki počasi, a vztrajno prihaja v ospredje pevskih vrst, je tudi Maja Založnik.

Maja na glasbeni sceni sicer ni neznano ime, četudi drži, da so jo doslej bolj poznali določeni krogi in kritika. Vsi tisti, ki jo poznajo, so nad njenim izjemnim vokalom navdušeni, saj zna prepričati tudi najzahtevnejšega poslušalca. Res pa se na dosedanji poti ni pretirano izpostavljala, predvsem ne medijsko

A izvrstna vokalistka, ki je pevsko pot začela v skupinah Chakra in LuminoDoch, pravi, da bo zamujeno popravila. Pred kratkim je namreč sklenila podati se na solistično pot, pri čemer bo prepevala glasbo, ki ji je pisana na kožo.

Duet z džezovskim čarodejem

Maja na nastopih najraje prepeva znane hite iz 60., 70. in 80. let, pesmi z dobrimi soul in bluz ritmi, džez standarde, današnje hite v lastni interpretaciji, v njenem repertoarju pa se najde tudi nekaj starejših slovenskih evergrinov.

Poleti bo izdala tudi prvi singel, odkar je na samostojni poti, in v njem bo združila moči s priznanim džez in bluz pianistom ter pevcem Urošem Perićem. Ko jo je slišal peti, ni razmišljal, ampak je takoj sprejel možnost dueta. O skladbi še ne izdata ničesar, a menda bo prijetno presenečenje. Uroš jo tudi sicer podpira in pravi, da je vrhunska izvajalka, s katero je naravnost užitek delati.

Kot pin-up dekle

Poleg glasu se Maja od številnih glasbenih kolegic razlikuje tudi po videzu. Za svoj garderobni stil je vzela legendarni pin-up, s katerim je prepoznavna povsod, v njem pa se tudi najbolje počuti.

Pevka, ki sicer dela v turistični agenciji in rada potuje, rada obiskuje tudi koncerte znanih glasbenikov. Največji užitek je bil zanjo obisk koncerta Mariah Carey, s čimer si je uresničila še najstniško željo.

Sicer pa je Maja, ki ima glas dive, velika ljubiteljica tatujev. Kako se ta strast poda k njeni siceršnji vizualni in pevski podobi, je seveda druga stvar, a tatujev ima že kar nekaj. Vsak predstavlja neko obdobje njenega življenja, skoraj vsi pa so tako ali drugače povezani tudi z glasbo. Morda dobi tudi tatu z Urošem Perićem, saj bo njun duet prva Majina skladba na solistični poti in bo zato zagotovo pomemben mejnik.