Maja Založnik: "Sem popotnica"

Trenutno se Maji odpirajo 
glasbeni odri tudi na Balkanu. (foto: Natalija Jelišič Babič) Natalija Jelišič Babič
14. 4. 2016

Odlična vokalistka Maja Založnik na nastopih publiko prepriča tako z glasom kot tudi s stasom. Pevka, ki se je pred dvema letoma predstavila tudi nemški publiki v znamenitem šovu The Voice, zdaj osvaja druge države.

Maja Založnik navdušuje ljubitelje dobre glasbe, saj s svojim glasom osvoji še tako zahtevnega poslušalca.
“Našli smo se in energija je enostavno letela iz nas, ko smo igrali, zato smo se odločili, da naredimo skupni projekt Maja&Moonshine.”

Story: Maja, dve leti je že, odkar smo vas lahko spremljali v priljubljenem nemškem šovu The Voice of Germany, kjer ste navdušili žiranta Samuja Haberla. Kakšna izkušnja je bila to?

Ja, res sta minili dve leti, neverjetno, kako čas beži! Zame je bila to ena boljših izkušenj, saj sem se predstavila širšemu svetu, sodelovala s svetovno znanimi glasbeniki in imela čast z njimi delati, se družiti in peti. Spoznala sem ogromno novih čudovitih ljudi, veliko talentov. Bila sem del ekipe The Voice, kar sem si vedno želela. In zdaj, ko sem bila del tega šova, del velike ekipe - družine, sem ponosna nase, da sem naredila ta veliki korak. Res sem vesela, da sem bila v ekipi Samuja Haberja, saj sem si to tudi želela. Je preprost in nič kaj domišljav. Všeč mi je, da sva tudi po dveh letih še tu in tam v kontaktu.

Story: Seveda so tudi naši mediji začeli spremljati vašo zgodbo, sledili so številni nastopi. Predvsem ste prepoznavni najprej seveda zaradi izjemnega glasu in nato tudi zaradi stasa. Nekako vas zaznamuje ta pin-up stil iz petdesetih, šestdesetih let. Kako se počutite v njem?

V mojem pin-up stilu, ki ga imenujem new age pin-up, se počitim fenomenalno, saj kot ženska z oblinami lahko poudarim svoje atribute ter izrazim svoj seksapil. V tem stilu sem zelo samozavestna, kar se tudi odraža na odrih in na vseh področjih.

Story: Pritegnile so me vaše kreacije. Videti ste čudovito. Kdo skrbi za vas?

Moj kreator je moj dobri prijatelj in odlični Boštjan Polanec, s katerim sodelujeva že vrsto let! Zanj sem nekakšna muza in vse, kar naredi, sešije in kreira, jaz nosim z največjim veseljem. V njegovih kreacijah se počutim odlično in samozavestno. On ve, kaj hočem, zato se resnično dobro ujameva!

Story: Kaj pa glasba? Vam je tudi glasba iz tistih časov všeč?

Glasba iz tega časa mi je všeč. Nekaj časa sem tudi plesala sving, a te zvrsti glasbe ne izvajam. Poskusila sem že zapeti kakšno pesem iz tistega časa. Recimo na ladji, kjer sem nastopala, sem pela tudi rokenrol, ampak meni je ljubša zvrst ta, ki jo izvajam zdaj.

Story: Trenutno pripravljate nov glasbeni material, in sicer s skupino Moonshine. Nam zaupate kaj o tem?

Z velikim ponosom se pohvalim s svojim bendom Moonshine, ki prihaja iz Srbije. V njem so Kosta Madjarevc (bas), Ljubiša Ponjevič (bobni), Predrag Djuric Tica (kitara), Miloš Marčeta (klaviature). Našli smo se in energija je enostavno letela iz nas, ko smo igrali, zato smo se odločili, da naredimo skupni projekt Maja&Moonshine. S fanti smo lani posneli singel You are my life v studio Hertz v Novem Sadu ter promocijski videospot pod okriljem Videoprodukcije Pratnemer. Zdaj s fanti pripravljamo nov, svež material. Želimo delati nove pesmi v slovenščini, tudi srbo-hrvaščini ter angleščini. Sama pravim, da delaj to, kar te osrečuje, samo nebo je meja!

Story: Aprila boste koncertirali v Srbiji, v Novem Sadu. Kaj menite o teh glasbenih odrih vzdolž nekdanje Jugoslavije? Navadno smo mi gostili njihove izvajalce in zdaj je lepo slišati, da tudi naši izvajalci koncertirajo na njihovih odrih ...

Res je. Tudi v Srbiji se nam odpirajo koncerti! Vesela sem, da so nas sprejeli in da se na splošno daje možnost slovenskim izvajalcem. Predvsem, da koncertirajo v državah nekdanje Jugoslavije.

Story: V Sloveniji sodelujete tudi kot gostja v nekem projektu, in sicer z bendom The wanted 4 ...

Povabili so me, da z bendom The Wanted 4 (ki so pred izdajo albuma) posnamem tri skladbe. Ostale štiri skladbe je posnel Hamo Šalehar. Napovedanih imamo nekaj koncertov, kjer bom njihova glasbena gostja!

Story: Kaj osebno je vam ljubše: nastopati s skupino ali solo?

Najljubše mi je, ko nastopam z bendom, saj čutim energijo celotne ekipe in lahko veliko bolj uživam v petju in nastopu. Kdaj nastopam samo s kitaristom in tudi ta občutek je odličen. V bistvu mi je pomembno, da ko nastopam, vedno pojem v živo. Tako dam sebe in svojo energijo v pesem ter sporočilo pesmi.

Story: Da ne bova govorili samo o glasbi, mi še zaupajte, kakšna je Maja v zasebnem življenju?

Maja je v zasebnem življenju punca, ki uživa, dela to, kar jo najbolj osrečuje. Rada potuje, je popotnica, raziskuje nove države in dežele, se rola, hodi v hribe, prosti čas rada preživlja z družino in prijatelji, hodi na koncerte, je tudi vodička na različne koncerte v tujini ... Na moji glasbeni poti me podpira celotna družina. Oče in mama že od začetkov, zdaj pa še celotna fantova družina. Marko - Medo je moja sorodna duša in sem presrečna, da sva se našla!!

Napisala MIMA

Fotografije Natalija Jelušič Babič

Make-up Mateja Naberšnik

Stajling Boštjan Polanec

Značke: Maja Založnik

Priporočamo