Maja Zupan bo polnoletnost praznovala na Kitajskem!

Maja Zupan bo polnoletnost praznovala na Kitajskem! (foto: Aleš Kocbek, Grega Eržen, Primož Predalič) Aleš Kocbek, Grega Eržen, Primož Predalič
Vir: Lea
22. 10. 2017

Pred kratkim so na Gospodarskem razstavišču okronali novo miss Slovenije za miss sveta. Med 15 lepoticami je žirija izbrala Majo Zupan, ki bo barve naše države zastopala na svetovnem izboru na Kitajskem.

Gorenjka Maja Zupan je ob nazivu miss Slovenije prejela še lento miss osebnosti, ki so ji jo podelile preostale finalistke.

Maja, zaupajte nam kaj o sebi, kakšni ste, kaj radi počnete, s čim se ukvarjate, kakšni so vaši dnevi ...

Zase lahko rečem, da sem človek ekstremov, kar se kaže na več področjih. Nujno potrebujem odnose z ljudmi, hkrati pa ne zdržim brez trenutkov samote, ki me polnijo z energijo.

Med polfinalnimi pripravami ste se veliko družili tudi z drugimi tekmovalkami in prejeli ste lento miss osebnosti. Kaj menite, zakaj so vam jo podelili?

Na zunaj včasih nekaterim delujem precej hladna oseba, v resnici pa sem zelo topla, veselega značaja, odprta za dobre ljudi, prav tako sem zelo zaščitniška in požrtvovalna. Stavim tudi na pogum in vztrajnost. Drugi me opisujejo kot osebo, ki doseže vse cilje, ki si jih zada. Morda zaradi tega.

Vsako dekle, ki se prijavi na lepotni izbor, si želi postati miss Slovenije. Kakšne cilje ste imeli in kako se boste zdaj lotili poslanstva?

Že po regijskem izboru sem začutila vsebino projekta miss Slovenije in nekako sem čutila, da sem primerna za to poslanstvo. Moja želja je tudi, da bi zdaj lahko uresničila tudi kar nekaj lastnih večjih in manjših ciljev. Eden izmed teh je tudi, da dosežem večje spoštovanje in cenitev naše kulturne dediščine med Slovenci. Da povezujem slovenske poslovne partnerje, kulturo in turizem ter predstavljam slovenske izdelke. Torej vse, kar predstavlja Slovenijo.

Kmalu po prejemu lente so vas čakale številne obveznosti. Odpotovali ste v Milano in nato še v Pariz. Nam zaupate, kaj ste tam počeli?

Res je, aktivna sem že od finalnega izbora. Najprej sem odpotovala  v Milano, kjer sem se skupaj s poslovnim partnerjem Davidom Knezom udeležila sejma HOMI. Tam sem z njim predstavljala njegovo inovacijo QuickShoeLace, to so inovativne elastične vezalke. Pozneje sem se odpravila še v Pariz, kjer sem na sejmu EVOVA predstavljala podjetje DEWESoft, ki je specializirano za raznovrstne meritve. Kot zanimivost lahko napišem, da podjetje DEWESoft med drugim izvaja meritve za Naso. Vesela in ponosna sem, da v Sloveniji in v svetu predstavljam slovenska podjetja, saj smo Slovenci zelo uspešen in inovativen narod.

Seveda ob vseh obveznostih ne pozabite niti na dobrodelnost. Našli ste čas in povezali poslovne partnerje projekta ter pred kratkim razveselili tudi otroke OŠ Gustava Šiliha, ki ste jim predali donacijo. Za kaj je šlo?

Zelo sem hvaležna poslovnemu partnerju projekta Miss Slovenije, podjetju Tosama, ki mi je prisluhnilo in podarilo ogromno kakovostnih izdelkov za osnovno telesno nego ter mi tako omogočil izvedbo dobrodelne akcije. Prejšnji teden sem torej obiskala OŠ Gustava Šiliha, ki jo obiskujejo motorično ovirani otroci. Želela bi izkoristiti priložnost in se še enkrat zahvaliti vsem zaposlenim v podjetju Tosama za njihovo pomoč pri dobrodelni akciji. Ponosna sem, da sem obraz ene izmed njihovih blagovnih znamk Jasmin Nature.

Kako ste se počutili v njihovi družbi in kaj vam pomeni, da lahko s pomočjo projekta uresničujete tudi takšna družbenokoristna dela?

Kot oseba sem sočutna in sem hvaležna za priložnosti, saj lahko skozi projekt Miss Slovenije in seveda skupaj s poslovnimi partnerji projekta izpeljem dobrodelne akcije. Videti življenje skozi oči nekoga drugega je lahko najdragocenejša izkušnja in s tem si bogatim življenje na drugih ravneh. Nikoli namreč ne bom pozabila srečnih obrazov, iskrenih nasmeškov in toplih objemov, ki sem jih imela možnost videti in občutiti ob našem obisku.

Naziv miss Slovenije odpira številna vrata. Kako ste se navadili, da ste vsepovsod v središču pozornosti in kako boste poskušali še izkoristiti ta naziv?

Med svojim enoletnim poslanstvom si želim pridobiti izkušnje v smeri podjetništva, organizacije dogodkov in se osebnostno še bolj razviti, prav tako se želim povezati s čim več ljudmi, s katerimi bi danes ali v prihodnosti lahko tudi poslovno sodelovala.

Kako pa je v šoli, glede na to, da ste v četrtem letniku in da imate toliko obveznosti?

Poleg vseh aktivnostih, ki jih imam kot nosilka naziva miss Slovenije, poskušam uspešno dokončati tudi zadnji letnik na srednji veterinarski šoli v Ljubljani. Zahvaljujem se vodstvu šole, ki mi je prišlo naproti in mi ponudilo pomoč, tako mi bo zagotovo lažje pri časovnem usklajevanju šole in aktivnosti pri projektu Miss Slovenije.

Čez nekaj tednov odpotujete na svetovni izbor, ki bo letos znova v mestu Sanja na Kitajskem. Kako se pripravljate in kaj menite, kako boste preživeli tisti čas?

Odkar sem se pridružila projektu Miss Slovenije, se učim javnega nastopanja, s septembrskim potovanjem v Milano in Pariz sem obnovila angleščino. Veliko potujem po Sloveniji, saj so me vsi poslovni partnerji projekta obdarili s svojimi izdelki za svetovni izbor. Hvala podjetju Tosama za izdelke Jasmin Nature, Alpini za vrhunske čevlje, Davidu Knezu za vezalke QuickShoeLace, Nancy Aljančič za kopalke, Jerneji P. Zhembrovskyy za večerne obleke, Tomažu Šiftarju za oblačila blagovne znamke Puppa Unikati, Dušanu Praprotniku za dekorativno kozmetiko Paese, strateškemu tehnološkemu partnerju skupini Stroka.si, DEWESoft in teamu ZoranHair Spa, ki so poskrbeli za zdrave in sijoče lase. Pozornost posvečam tudi psihični uravnanosti, saj mislim, da je to tudi pomemben del za dober nastop na svetovnem izboru. Zadnje dni želim čim bolje izkoristiti tudi za druženje s svojimi bližnjimi, potem pa se bom veselo odpravila novim neponovljivim izkušnjam naproti.

Tam boste postali tudi polnoletni, če se ne motim. Se veselite tega trenutka?

Svoje polnoletnosti se veselim, sploh ker je praznovanje 18. rojstnega dneva na Kitajskem preprosto možnost, ki ni na voljo vsakomur. Slavja sicer ne pričakujem, se pa toliko bolj veselim svoje vrnitve in praznovanja z bližnjimi.