Maja Zupan: Finale Miss Slovenije v Trbovljah!

Maja Zupan: Finale Miss Slovenije v Trbovljah! (foto: Jelka Verk) Jelka Verk
Vir: Nova
9. 5. 2018

Miss Slovenije Maja Zupan je še pred prvomajskimi prazniki obiskala zasavsko regijo, kjer bo v jeseni potekal finalni izbor Miss Slovenije.

Tokratno poslanstvo projekta Miss Slovenije se po lanskem finalnem izboru v Ljubljani seli v Zasavje. Natančneje v Trbovlje, v Delavski dom, kjer bodo potekale določene aktivnosti finalistk tekmovanja Miss Slovenije. "V Trbovljah, mestu z eno najdaljših rudarskih tradicij pri nas, v zadnjih letih gradijo edinstven turizem. Na gospodarsko degradiranem območju so tradicijo rudarstva prenesli v virtualno okolje digitalno ustvarjenih rudniških objektov, kjer se navidezna resničnost meša s hologrami in socialnimi zgodbami rudarjev. Nov turistični produkt obiskovalcem, tudi tistim s posebnimi potrebami, ponuja virtualno potovanje skozi rudarsko dediščino v prihodnost, ki jo bomo domnevno vsi živeli. Gre za enega redkih produktov, ki skozi turizem atraktivno odkriva potenciale novih medijev in kibernetike," nam je zaupala Maja, ki je obiskala Trbovlje.

"V Trbovljah se razvija turizem, ki skozi socialne zgodbe ter trdo in težko dediščino preteklosti prinaša humanizacijo tehnologije, spojene s tradicijo in naravo. Še posebej pa je pomembno, da produkt nastaja tudi v tesnem sodelovanju z uspešnimi lokalnimi visokotehnološkimi podjetji. V navezavi z obstoječim Virtualnim muzejem rudarstva 4. dritl lahko Virtualni poligon Luknja v prihodnost postane osrednja atrakcija regije, ki potrebuje izrazito inovativne rešitve, če se želi postaviti ob bok drugim, turistično bolj razvitim območjem v Sloveniji," še doda Maja.

"Projekt Miss Slovenije deluje pod sloganom Podpirajmo slovensko in podprimo Slovenijo, tako da se je organizatorka projekta Jelka Verk odločila finalno prireditev in določene aktivnosti, povezane z njo, seliti iz Ljubljane prav v Trbovlje. Meni namreč, da zasavska regija ponuja veliko več, kot Slovenci vemo oziroma smo ozaveščeni. Prav je, da se skozi projekt Miss Slovenije ponudi promocija regijam, ki so mnogokrat zapostavljene. Zato čestitam organizatorki Jelki Verk za takšno odločitev in pogum, ker si upa projekt peljati drugače kot kdorkoli doslej."

Besedilo: MIMA // Foto: Arhiv Miss Slo/Jelka Verk

Priporočamo