Maja Zupan (miss Slovenije): Nazaj v gore!

Maja Zupan (miss Slovenije): Nazaj v gore! (foto: Grega Eržen) Grega Eržen
Vir: Nova
31. 7. 2018

Projekt Miss Slovenije nadaljuje svoje poslanstvo in finalistke letošnjega izbora so se vrnile na Veliko planino, kjer so že pred mesecem dni odkrivale lepote pastirskega življenja.

Med njimi je bila tudi miss Slovenije Maja Zupan, ki je z dekleti doživela radosti neokrnjene narave. ''Po mesecu dni smo se s finalistkami ponovno odpravile na Veliko planino, saj smo med prejšnjim bivanjem in spoznavanjem pastirskega življenja izdelale sir trnič, ki nosi s seboj svoje poslanstvo in ljubezensko zgodbo. Pastirji so ga namreč izvoljenkam podarjali kot dokaz ljubezni in zvestobe,'' je povedala Maja. Finalistke so tako izdelale vsaka svoj trnič, ki se je moral sušiti kar dober mesec dni, nato pa jih je pričakal, ko so se dekleta vrnila na Veliko planino. ''Trnič je tokrat imel poseben pomen, saj so ga finalistke podelile tisti sotekmovalki, za katero so menile, da bi najbolj upravičila naziv miss Slovenije 2018.''

V pastirski opravi

Finalistke izbora Miss Slovenije so se na Veliko planino tako odpravile po mesecu dni in izpolnile dano obljubo s predajo trniča. ''Tokrat smo se na Veliko planino odpeljale z nihalko, pot do pastirskega naselja pa nadaljevale peš. Družbo so nam delali pastirji, ki so me opremili tudi s prav posebno pastirsko nošo,'' je povedala Maja. ''Izkušnja je bila čudovita in veselim se, da je projekt Miss Slovenije v okviru slogana Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo naredil tudi korak dlje in združil lepote naše neokrnjene narave s tradicijo. Zato vabljeni tudi vsi preostali, da se konec julija, natančneje 29. julija, pridružite dogajanju pred Preskarjevim muzejem, ko bodo na Veliki planini praznovali že tradicionalni dan trniča.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Grega Eržen

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri