Maja Zupan obdarila otroke s posebnimi potrebami

Maja Zupan obdarila otroke s posebnimi potrebami (foto: MMK) MMK
Vir: Lady
20. 10. 2017

Nova miss Slovenije Maja Zupan že nadaljuje poslanstvo, ki ji ga je s predajo zaupala predhodnica Maja Taradi. Miss Slovenije veliko pozornosti posveča humanitarnemu področju in prav s tem namenom se je Maja Zupan odpravila v Maribor, kjer je obiskala OŠ Gustava Šiliha.

V ospredju nedavnega obiska na štajerskem koncu je bila dobrodelna nota. Maja je obiskala učence šole in jim predala izdelke blagovne znamke Tosama. "V ospredju projekta Miss Slovenije je slogan Podpiramo slovensko s slovenskimi izdelki, pri čemer domači poslovni partnerji pomagajo širiti tudi zavest o medsebojni pomoči," je povedala Maja. Velik poudarek je na humanitarnem področju, kjer zajemamo različne segmente, in tokrat je miss Slovenije Maja Zupan obiskala učence OŠ Gustava Šilliha v Mariboru.

Skupaj s poslovnim partnerjem Tosamo (Maja je obraz za njihovo blagovno znamko Jasmin Nature) je obdarila otroke in jim predala pripomočke za vsakodnevno nego. Majo so sprejeli dijaki šole in jo pogostili s čajem. Vidno ganjena miss Slovenije kar ni mogla skriti solz ob toplem sprejemu, ki ga je bila deležna. "Osnovno šolo obiskuje 210 otrok mladostnikov, starih od sedem do 26 let z lažjo, zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem in gibalnem razvoju. Vsi strokovni delavci, ki delajo z otroki, želijo za vsakega posameznika najti tisto, kar bi mu omogočilo optimalen razvoj njegovih sposobnosti in hkrati zmanjšanje njegovih težav na najnižjo možno stopnjo. Ves čas iščejo nove poti in rešitve za olajšanje težav njihovih učencev, še zlasti za učence, ki so popolnoma odvisni od tuje pomoči," je povedala Maja.

Pomoč za otroke

Največ tuje pomoči in nege potrebujejo učenci s težkimi oblikami cerebralne paralize in drugimi oblikami gibalne oviranosti. Med vsemi učenci, ki obiskujejo šolo, jih 45 potrebuje tujo fizično pomoč pri vseh dnevnih opravilih ter osebni negi. "Zaupali so mi, da ti učenci potrebujejo vsakodnevno pomoč pri hranjenju in pitju. Prav tako pri vseh drugih opravilih, ki jih nikakor ne zmorejo sami. Zato jim izdelki, ki smo jih prinesli, pridejo še kako prav," je še povedala Maja. 

Ob majhni pozornosti, ki jo je miss Slovenije prejela v dar (otroci so ji sami izdelali prav posebni dišeči svečnik), pa je Maja še vse otroke, ki so ji delali družbo, razveselila s prav posebnimi vezalkami poslovnega partnerja projekta QuickShoeLace. Posebne vezalke, ki jih ni treba zavezovati. "Imamo veliko otrok, ki si sami ne zmorejo zavezati čevljev, zato nam tudi te vezalke pridejo res prav," je Maji zaupala Cvetka Kovačič, vodja oddelka in strokovna delavka šole. 

MIMA