Maja Zupan: Takoj po izboru odpotovala v Milano

Maja Zupan: Takoj po izboru odpotovala v Milano (foto: Aleš Kocbek, Grega Eržen, Primož Predalič) Aleš Kocbek, Grega Eržen, Primož Predalič
Vir: Story
29. 9. 2017

Pred kratkim smo dobili novo miss Slovenije, ki bo barve naše dežele predstavljala na Kitajskem v mestu Sanja. Nova miss je postala gimnazijka Maja Zupan, ki je svoji vlogi zagotovo kos.

Maja ima jasno zastavljene cilje in se zaveda, da bo s pomočjo velike ekipe in poslovnih partnerjev, ki so pristopili k projektu, prispevala k večjemu povezovanju novega slogana 'Podpiramo slovensko in podprimo Slovenijo'.

Story: Maja, v Kranju ste prejeli lento miss Gorenjske. Kakšen pečat je pustil izbor pri vas?

Rovi pod starim Kranjem so bili čudovita kulisa in zgodba je bila zapeljana skozi zgodovino. Dekleta smo v prvem izhodu predstavljala brezčasno lepoto kulturne dediščine, prikazane skozi zgodovino poznorimskega obdobja, in nosila nakit iz zlate dobe Karnija. Nato je sledil realističen prikaz vojnega napada in bombardiranja. V zadnjem izhodu pa smo se dekleta sprehodila v čudovitih kreacijah The Lie by JPZ. Bilo je razburljivo, še posebej, ker je izbor potekal z neposrednim prenosom na družabnih omrežjih, za kar je poskrbel strateški partner projekta Stroka.si. Tosama z blagovno znamko Jasmin nas je vse obdarila, prav tako Cosmetika Paese. Hvala Zavodu za Turizem Kranj, ki je kot gostitelj izbora Miss Gorenjske poskrbel za nepozaben trenutek. Zame je bila to nepozabna izkušnja.

Story: Sledila je še zmaga na finalnem izboru. Z Miss Slovenije ste dobili številne obveznosti. Kako se boste lotili novega poslanstva?

Vesela sem, da lahko napišem, da so obveznosti pri projektu Miss Slovenije v mojih očeh priložnosti, in veselim se potovanj in novih spoznanj, saj grem že ta teden v Milano, kjer bom na sejmu modnih dodatkih in nakita predstavljala slovensko blagovno znamko QuickShoeLace. Nato grem s podjetjem DEWEsoft za tri dni v Pariz. Prav tako s podjetjem Tosama že pripravljamo dobrodelno akcijo za otroke s posebnimi potrebami. Ponosna sem, da sem postala obraz ene izmed njihovih blagovnih znamk, in sicer Jasmin Nature. Vesela sem, da sem lahko del zgodbe, ki vsebinsko deluje pod sloganom 'Podpiramo slovensko in podprimo Slovenijo'. Slovenci se ne zavedamo, kako inovativen narod smo in koliko imamo dejansko uspešnih podjetij na svetovni ravni. Med drugim pa si želim, da bi Slovencem približala našo kulturno dediščino in jih ozaveščala o tem, da je Slovenija čudovita dežela, kar nam ponuja odlično priložnost tudi za izboljšanje slovenskega turizma.

Story: Letos ste imele finalistke Miss Slovenije polne roke dela. Nam zaupate, kaj vse ste počele in kateri od dogodkov so se vam najbolj vtisnili v spomin?

Dogodkov je bilo resnično veliko. Dekleta smo imela športni dan, z modno revijo smo odprla novo plažo v Marini Portorož, predstavljala bivalno plovilo 3Maran, prodajala srečke v dobrodelni namen, imela piknik v Rimskih termah, kjer je vsaka predstavila tudi svojo sladico, vzpela smo se na najvišji vrh Triglav, imela fotografiranje v kopalkah Nancy beachwear, obiskala smo tudi vse svoje poslovne partnerje, kjer so nam predstavili zgodovino in delovanje podjetja. Prav tako smo imele pogovorni šov, kjer je vsaka kandidatka predstavila svoj poslovni načrt. Dogajanja je bilo zares veliko. Zadnje tri dni pred velikim finalnim izborom pa smo si vzele čas in se cele dneve aktivno pripravljale na prihajajoči nastop.

Story: Letošnji finalni izbor se znova seli na Kitajsko. Česa se najbolj veselite?

Lahko rečem, da se veselim celotnega dogajanja. To bo zame enkratna izkušnja, ki je verjetno nikoli ne bom pozabila. Vesela sem tudi, da imam sploh priložnost, da obiščem Kitajsko, saj je nisem še nikoli, si jo ogledam in spoznam njihovo kulturo ter običaje. Hkrati pričakujem veliko lepih trenutkov, preživetih v družbi deklet z vsega sveta.

Story: Ste že potovali kdaj tako daleč?

Izredno rada potujem. Prvič, ko sem šla na počitnice drugam kot na hrvaško obalo, sem z očetom in bratom obiskala Grčijo. To je bilo tudi moje prvo potovanje z letalom. Leto ali dve pozneje smo se odpravili na počitnice še v Turčijo in Veliko Britanijo, pozneje pa sem začela potovati predvsem v družbi folklorne skupine, v kateri sem še danes aktivna. Na zemljevidu si danes z žebljičkom lahko označim že kar nekaj obiskanih dežel, in sicer Madžarsko, Italijo, Avstrijo, Srbijo, Bolgarijo, Črno goro, Bosno in Hercegovino, Nemčijo in Portugalsko.

Story: Kot miss Slovenije boste letos postali tudi obraz Tosamine blagovne znamke Jasmin. Kakšno odgovornost čutite in kako boste predstavljali tako intimno poslanstvo?

Res je, zelo sem vesela tudi za tako priložnost. Kot obraz blagovne znamke Jasmin Nature bom ozaveščala dekleta in ženske, kako pomembna sta naše zdravje in izbira naravnih in kakovostnih izdelkov za naše telo, v tem primeru predvsem za intimno nego. Letos bomo prav v ta namen pri projektu Miss Slovenije organizirali ženske večere, na katerih bomo ženske, mlade damice ozaveščali o tem.

Story: Če se vrneva v vsakdanjik. Začela se je šola in zdaj ste v četrtem letniku. Na srednji šoli ste izbrali zanimivo smer, veterinarski tehnik. Boste po končani srednji šoli nadaljevali podoben študij?

Zanima me veliko različnih stvari, kot sta podjetništvo in organizacija dogodkov, zato si želim pustiti odprte poti in počakati, kam me bo življenje odneslo.

Story: Pa imate kakšno žival tudi doma?

Živali so zame bitja, ki bi nam s svojo nesebičnostjo, ljubeznivostjo in predanostjo včasih lahko bila kar vzor. Doma imam mačka, psičko in ribe, pred nekaj leti sem imela tudi veveričko, ki je padla iz gnezda, vendar sem jo pozneje, ko je odrasla, spustila v njeno naravno okolje.

M.M. Kocbek

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story39/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 39/2017

Story 39/2017, od 21. 09. 2017