Majk Peroša v družbi slavnih

Majk si pri modnih projektih v Milanu nabira izkušnje za nadaljnje izzive po svetu. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Lady
17. 2. 2019

Izklesani mister Slovenije 2017, Primorec Majk Peroša, ki žanje vidne manekenske uspehe zunaj naših meja, saj mu dela ne manjka, je nekaj januarskih dni preživel na tradicionalnem tednu moške mode.

Čeprav na izborih za modne revije svetovno priznanih znamk ni bil izbran za teden mode, mu dela ne manjka, saj predstavlja različne modne znamke v sklopu njihovih dolgoročnih projektov. “Ob letošnjem milanskem tednu mode sem se udeležil veliko izborov, na katerih izbirajo manekene za glavne revije prestižnih znamk, a žal nisem bil izbran. Seveda me to ni potrlo, ker sledim svojemu cilju v tej smeri in so se mi čez čas odprla vrata za sodelovanje pri številnih modnih zadevah zunaj naših meja. Trenutno se v Milanu osredotočam bolj na zaslužek, saj sem bil izbran za delo pri nekaterih blagovnih znamkah privatnega tipa,” pove Majk.

“Poleg Milana me v svetu mode zanimajo izkušnje tudi v drugih svetovnih destinacijah. Takšne reference mi bodo v prihodnje prišle prav za tedne mode. Poleg modnih revij pa med razgibanim tednom mode v mestu potekajo tudi nepozabne in odmevne zabave, ki jih organizirajo znani oblikovalci priljubljenih modnih znamk. Letos sem bil povabljen na tovrsten dogodek vrhunske znamke Dsquared, kjer sem srečal tudi mednarodno priznano slovensko stilistko Majo Lazar, ki je tradicionalno v organizacijskem krogu na letošnjem tednu moške mode delovala v sklopu modnega dvojca Dolce & Gabbana. Na zabavi je bilo veliko znanih osebnosti. Tako sem spoznal modela Pietra Bosselija, ki ga spremljam že od nekdaj. Z Majo sva na selfiju po krajšem pogovoru ujela tudi stilista znamke Dsquared, Dana Catena. Zanimivo pa je, da sem naslednji dan delal v Milanu od jutra do večera, nato pa se udeležil še večera podjetja MClaren ter revije Tings. Gostja večera je bila zvezdnica ameriške visoke družbe in pop kulture Paris Hilton, ki sem jo za nekaj trenutkov v množici ekskluzivno izbranih povabljencev spoznal. Iskreno pa drži kot pribito, da Paris v živo deluje nekoliko važno, kar sem tudi pričakoval. Ne nazadnje sem prek agentov izvedel, da je to tudi del njenega imidža.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv