Mami Filipa Flisarja je zastal dih

Filip Flisar (foto: Getty Images) Getty Images
Vir: Nova
24. 2. 2014

Po vseh osvojenih medaljah, ki jih je Slovenija osvojila na olimpijskih igrah v Sočiju, je s tekmo Filipa Flisarja v smučarskem krosu stavila še na eno. Žal je Filipa takoj na začetku spodneslo in padec mu je preprečil napad na najvišje stopničke.

Kljub vsemu je Filip olimpijske igre zaključil na šestem mestu. Seveda so pred njegovim spustom vsi trepetali, še posebej njegova mama, ki je dogajanje spremljala v Mariboru.

"Ko se je uvrstil v četrtfinale, me je oblila kurja polt," nam je zaupala njegova mama, ki je spremljala tekmovanje v Sloveniji.

"V tistem trenutku sem pomislila, da bo vsaj osmi, kar je tudi odličen rezultat. Enako mesto je osvojil na OI v Vancouvru leta 2010. Po vsem tem času, ko mu je šlo nekoliko slabše, je znova ciljal na višje. Ko pa sem videla njegov padec in ko je Matjaž Vrhovnik povedal za zlom reber, se mi je kar stemnilo. In na startu malega finala, ko je imel kalne oči, sem prav čutila, kako ga boli. Seveda sem potem kričala od sreče in ponosna," je še dodala njegova mama Jelka.

Filip se ni ustrašil težke proge v Sočiju, a žal se je njegova pot končala v malem finalu z osvojenim šestim mestom. Kljub vsemu pa je v enem trenutku združil Mariborčane, ki so mu na Glavnem trgu izkazali vso podporo.