Manca in Benjamin Izmajlov: Obudila njegovo pesem

14. 3. 2016

Če le lahko, se Manca in Benjamin Izmajlov vedno rada odzoveta povabilom na dobrodelni koncert. In tako je bilo tudi pretekli vikend, ko je prav njuna dobrosrčnost zaokrožila med dvema tovrstnima dogodkoma.

V soboto sta se namreč udeležila praznovanja 97. rojstnega dne svetovno znanega slovenskega izumitelja Petra Florjančiča, ki so mu prijatelji pripravili zabavo presenečenja. Poleg številnih uglednih gostov so organizatorji kot gosta povabili tudi pevko Manco Izmajlovo ter violinista in producenta Benjamina, prosili pa so ju, da za to priložnost pripravita eno od Petrovih pesmi, saj se že vrsto let umešča med velike slovenske skladatelje. Kot nam je povedala Manca, so se zametki njihovega sodelovanja začeli že pred več kot desetletjem, je bil pa tokratni nastop Petrove skladbe 'Mama' tudi zaradi nekaj let čakanja toliko bolj ganljiv. "Pred 12 ali 13 leti naju je kontaktiral, ker je želel, da bi zapela kakšno njegovo pesem. Takrat se sicer ni izšlo, ker sva se z Benjaminom ravno preselila v Moskvo, zdaj pa je ta tema znova prišla na plan, da smo to končno izvedli," nam je povedala Manca, ki je s svojo interpretacijo pesmi 'Mama' na zabavi ganila vse prisotne. "Njegove pesmi so starinske, v povojnem slogu, in res so lepe pesmi. Tudi gospod Florjančič je bil ob nastopu zelo ganjen, saj je tudi sam vesel, da smo njegovo pesem nekako ponovno spravili k življenju. Zmenili pa smo se, da bomo do jeseni obudili še kakšno," je napovedala Manca.

Pretekli vikend pa je urnik zakoncev Izmajlov popestril tudi koncert dobrodelne narave, saj sta z glasbenim nastopom zbirala sredstva za letovanje otrok s posebnimi potrebami. "Dobrodelni koncerti so reden del mojega nastopa že vse od začetka, zato se vedno rada odzovem, sploh če gre za otroke," nam je povedala Manca in dodala, da je bil tokratni koncert v Sevnici izredno čustvene narave. "Obiskovalci so nama povedali, da dvorana v Sevnici še nikoli ni bila tako polna - še na hodniku so bili stoli, da so ljudje lahko prisluhnili koncertu," je povedala Manca in dodala, da se dogodek ni dotaknil le obiskovalcev, temveč tudi nje.

Napisala Kaja Milanič, fotografije Primož Predalič, osebni arhiv