Manca in Benjamin Izmajlova bosta božič preživela doma

Manca in Benjamin Izmajlova bosta božič preživela doma (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
21. 12. 2016

Poznamo ju predvsem s koncertnih odrov, in čeprav svoji glasbeni poti namenjata veliko časa, sta najprej in predvsem starša deklicama Izabeli in Karolini, na kateri mislita tudi takrat, ko svoje glasbene sanje uresničujeta na odrih po svetu. Tako je bilo tudi tokrat, ko sta bila Manca in Benjamin ravno v času prvega dobrega moža na velikem koncertu v Egiptu.

O na kot vokalistka in on kot dirigent Cairo Symphony Orchestra. Nastopila sta v operi v Kairu na koncertu Slovanska duša in slovensko pesem ponesla onkraj naših meja, saj so zbrani gostje prisluhnili kar šestim slovenskim pesmim, kot so Lipa, Domovina, Lastovka, Triglav, moj dom. A prav na isti dan, kot sta zakonca razveseljevala ljubitelje slovanske glasbe, je po domovih pridnih otrok darila podeljeval Miklavž.

"Miklavž bo zagotovo prišel, čeprav naju ni doma ..." nam je le hudomušno odgovorila Manca, ko smo jo povprašali o njenem usklajevanju številnih obveznosti. Sicer je res šele začetek decembra, ki je eden izmed najbolj delovnih mesecev v letu, kljub temu pa je za glasbenikoma že pester mesec.

"November je bil res zaseden, koncertirala sva se v Moskvi in na Dunaju, pa s Prifarci in imela cel kup drugih koncertov. Decembra imava le še štiri koncerte doma – manjše predstavitve Pesmi mojih krajev po Sloveniji: 10. 12. v Vodicah, 15. 12. na Vrhniki, 18. 12. v Slovenski Bistrici in 30. 12. v Poljanah pri Škofji Loki. Božič bo zato doma z družino, pred novim letom pa spet pričakujeva nekaj ruskih prijateljev, ki pridejo na dopust na Bled. Upam, da bo sneg!" je svoje načrte razkrila Manca, ki v prazničnem vzdušju sicer izredno uživa.