Manca Izmajlova je zaradi bolezni izgubila glas

Manca Izmajlova je zaradi bolezni izgubila glas (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
3. 3. 2017

Manca Izmajlova je ena izmed tistih glasbenic, ki se le težko odmaknejo od glasbe. Pred novim letom se sicer ni sama odločila za 14-dnevni premor, jo je pa k temu prisilila bolezen, ki je za kratek čas vplivala tudi na njen glas.

Kot nam je povedala priznana glasbenica, je ob dveh otrocih skoraj nemogoče ostati popolnoma zdrav. Nekaj podobnega se je Manci zgodilo pred časom, ko je med prazniki obležala zaradi viroze. "Pred novim letom sem zbolela in izgubila glas. Prvič v življenju sem tako morala odpovedati koncert," je svojo pripoved začela Manca in dodala, da jo je bolezen v postelji pustila kar dolga dva tedna. "Prazniki so zaradi tega minili umirjeno, v krogu družine, nikamor se nismo odpravili in tudi novo leto smo preživeli kar doma," je povedala pevka, ki je v teh dneh z možem na promociji njunega projekta Pesmi mojih krajev in novih projektov. "Januarja sva se posvečala predvsem kreiranju novih projektov, saj jih bo v tem letu kar nekaj. V prihodnje bi rada čim več posnela v studiu, saj imava veliko idej, za katere bi rada, da zaživijo, in občinstvo bo v tem letu dobilo kar nekaj lepih presenečenj," nam je namreč namignila.

Uspeh v Egiptu

Sicer pa sta Benjamin in Manca aktivna v veliko različnih krajih. Tako sta bila v decembru na primer kar en teden v vročem Egiptu, čeprav njun obisk ni bil 'počitniške' narave. V Kairo sta se namreč odpravila s prav posebnim namenom, saj sta v tamkajšnji operi nastopila s koncertom Slovanska duša in z njim predstavila lepo število slovenskih pesmi. "Koncert je bil velik uspeh. Benjamin je dirigiral orkestru Cairo Symphony Orchestra," nam je povedala Manca in dodala, da je bila kar polovica predstavljenih pesmi slovenskih. "Na zadnji bis pa sem pela arabsko pesem. Pri učenju besedila mi je pomagala znana tamkajšnja učiteljica in pevka Jiha Elnaser," je povedala temnolaska in obenem priznala, da je bila slednja naloga kar precejšnji zalogaj. "Pesem je res težka, celo zanje. Zato si je po nastopu zaslužila stoječe ovacije," je še povedala.

Priporočamo