Manca Košir je pogumno spregovorila o svoji pretresljivi izkušnji z rakom in ganila do solz

Manca Košir je pogumno spregovorila o svoji pretresljivi izkušnji z rakom in ganila do solz (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
27. 5. 2020

Profesorica in doktorica znanosti Manca Košir je v oddaji pri igralki Zvezdani Mlakar pogumno spregovorila o svoji boleči izkušnji z rakom, kako jo je bolezen spremenila in kakšno darilo ji je podarila.

"Jaz se nisem vprašala, zakaj jaz. Saj se sliši. To je rak na čeljusti, 5 centimetrski tumor, ki so mi ga odrezali s kostjo vred, potem so mi iz noge odrezali kost in mi jo dali v čeljust, potem so iz zgornjega dela noge odrezali meso, da so ga dali čez kost in mi ven potegnili ene petdeset bezgavk. Tako da sem na tej fizični, telesni ravni zelo spremenjena, ampak na tej duhovni ravni sem pa še bolj prebujena kot sem bila prej," je sedem mesecev po težki operaciji v oddaji pri Zvezdani Mlakar pogumno razkrila Manca Košir.

"Hvala lepa, da mi je dal čas, jaz sem se nanj pripravila. Nič se ne zgodi ob nepravem času. To je veliko darilo, ker veliko ljudi se to uči po smrti, jaz pa sem očitno privilegirana učenka in se to lahko učim že pred smrtjo," je še dodala Manca, ki pravi, da je spremenjena na telesni ravni, na duhovni pa še bolj prebujena.

Priporočamo