Manca Špik je skladbo posvetila hčerki

Manca Špik je skladbo posvetila hčerki (foto: Raay music) Raay music
Vir: Lady
2. 8. 2018

Pevka Manca Špik ostaja ena od najpriljubljenejših slovenskih glasbenic, kar je znova dokazala na festivalu Melodije morja in sonca v portoroškem Avditoriju, kjer je množico obiskovalcev prireditve navdušila s svojo novo pesmijo, balado Kjer pomol poljubi morje.

"​Moja nova pesem Kjer pomol poljubi morje je čutna balada s prekrasnim nostalgičnim besedilom, ki je kar 'klicalo' po tem, da za njo videospot posnamemo ob morju. Moja ekipa je iskala primerne kadre za spot in jih našla na Krku in Cresu, tako da smo spot konec junija posneli prav tam. Imeli smo srečo z vremenom, saj ni bilo preveč vroče, poleg tega pa obala še ni bila polna turistov, tako da mislim, da nam je uspelo to čudovito zgodbo, ki jo pesem pripoveduje, verodostojno predstaviti tudi v spotu," pove Manca, ki je presrečna, da je festivalsko občinstvo na MMS v trenutku sprejelo pesem in ji s tem dalo vedeti, da je glasbena pot, ki ji sledi v zadnjih letih, prava.

Po zelo uspešnem nastopu in drugem mestu na portoroškem festivalu MMS Manco čaka kar nekaj koncertov in promocija nove pesmi, a si bo le vzela nekaj dni poletnega oddiha, da si nabere energijo za številne projekte in predstavitve, ki jo čakajo konec poletja oz. na začetku jeseni. "V sredini avgusta se odpravljam na zaslužen dopust, nekam daleč proč od radovednih pogledov. (smeh) Potrebujem deset dni popolnega odklopa, da si napolnim baterije. Že takoj na začetku septembra pa izide moj novi duet, ki ga bo prav tako pospremil videospot. Kdo bo moj tokratni 'glasbeni gost', naj ostane še presenečenje, lahko pa vam zaupam, da je med zelo priljubljenimi glasbeniki," pove Manca in z nasmehom doda: "Skoraj istočasno s tem bom nastopila s še eno lepo balado na letošnji Popevki.

Pesem Kot bi te ustvaril kdo po meni sem posvetila in jo bom zapela največji ljubezni mojega življenja, moji Lani. No, s tem pa projektov za letos še ne bo konec. Proti koncu jeseni nameravam izdati še en glasbeni duet, tokrat z znano in zelo priljubljeno hrvaško skupino."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografija: Raay music