Pevka Manca Špik ne skriva, da ima v teh jesenskih dneh polne roke dela na glasbenem področju. Letošnje martinovo je pevka združila poslovno, s prijetnim kulinarično vinskim krajšim oddihom v Goriških brdih.
Iz prve roke nam je razkrila, da je velika ljubiteljica dobrega kozarca vina ter da si ob obisku vinskih leti z zanimanjem vzame čas, da spozna najboljše sorte.
"Letos imam srečo in so me povabili na martinovanje v Goriška brda. Srečo pa zato, ker so mi vina iz Goriških brd najljubša. Med belimi prisegam na rumeno rebulo ali na kak dober cuvee rebule z belim pinojem, pikolitom, kjer je obvezna ribica oziroma kakšna kulinarična dobrota iz testenin. Pri rdečih pa imam najraje ob kakšnem dobrem pršutu kakšen kozarček cuveeja, na primer cabernet sauvignon, merlot, cabernet frank," pove Manca.
"Zrezkov iz rdečega mesa ne maram in tudi gosi ne, mlincev pa še manj, tako da že vedo, da morajo zame pripraviti vedno poseben in okusen krožnik," je še dodala.
Foto: Goran Antley
Novo na Metroplay: Ajda Rotar Urankar in David Urankar iskreno o zakonu in težki življenjski preizkušnji