Manca Špik: Ko me zvečer objame Lana, je to nekaj najlepšega

Manca Špik: Ko me zvečer objame Lana, je to nekaj najlepšega (foto: No Visuals) No Visuals
3. 2. 2020

Glasbenica Manca Špik, ki zadnja leta niza uspešnico za uspešnico in ki preseneča v različnih glasbenih duetih pravi, da največ energije in ljubezni dobi prav od hčerkice Lane, s katero sta nerazdružljivi.

"Ponavadi sva skupaj z Lano dopoldne, nato gre v vrtec, po obveznostih in zvečer pa sva znova skupaj in ko je čas za spanje zaspive skupaj. To je tisto, kar je resnično lepo v celem dnevu, sploh po vsem skakanju sem ter tja je to resnično nekaj najlepšega, ko vem, da me zvečer objame moja princeska, ki me resnično napolni ljubeznijo in z novo energijo, dan pa se tako zaključi na najlepši možen način. Seveda so tu še vsakodnevne starševske skrbi, saj smo mamice in očetje vedno skrbni, ampak vse to je popolnoma normalno v družini oz. življenju. Ampak, kot sem dejala, ko me zvečer objame Lana, je to nekaj najlepšega in to je tisto, kar mi v življenju največ pomeni," nam je zaupala Manca Špik, ki smo jo kot samostojno pevko spoznali pred več kot petnajstimi leti, ko je na festivalu MMS s pesmijo Baila Baila Baila.

Po nizu uspešnic je leta 2012 izdala svojo prvo samostojno ploščo ter v naslednjih letih opravila več glasbenih turnej  po Avstraliji, Kanadi in ZDA. Leta 2016 se je po krajšem premoru, ki ga je namenila ustvarjanju družine, vrnila v velikem slogu. S Pesmijo, najvišje uvrščeno skladbo Melodij morja in sonca po mnenju občinstva in televotinga, je v sodelovanju z vokalno skupino Kvatropirci ustvarila eno najlepših zimzelenih slovenskih pesmi vseh časov in eno najbolj predvajanih pesmi v tem letu. Še pred koncem leta pa je z Isaacom Palmo dosegla še večji uspeh z duetom Oba, ki je postal ena največjih radijskih uspešnic v tem letu. Tudi v letu 2018 je Manca ponovila uspeh na festivalu Melodij morja in sonca, kjer je za izvedbo čutne pesmi Kjer pomol poljubi morje prejela nagrado za najboljšo pevko festivala. Istega leta je izdala drugo samostojno ploščo, za leto 2020 pa že napoveduje izid tretjega albuma, na katerem bo tudi njen aktualni singel z mediteranskim pridihom, Serenada. "Vsega tega se izredno veselim, sploh ker obožujem snemanje novih pesmi, sploh pa kadar nastopam za ljudi, je to nekaj najlepšega," nam je še zaupala glasbenica, ki jo poleg šole petja, kjer poučuje trikrat tedensko, čaka prav poseben glasbeni projekt.

Gre za tretje skupno sodelovanje med Manco Špik in skupino Erosi. Prvi skupni projekt so uspešno predstavili že predlani, ko so Štajerci stali ob boku visokorasle Gorenjke na Popevki. Nedolgo zatem pa presenetili s skupnim duetom Bela barka, priljubljeno vižo preteklega poletja, ki je dokončno zaznamovala njihovo skupno usodo. Manca in Erosi se namreč v februarju in marcu podajajo na veliko skupno koncertno turnejo, poimenovano Mediteranski večer, ki bo zajela kar šestnajst krajev po vsej Sloveniji. V izbranih večjih krajih se jim bo kot posebni gost pridružil tudi prvi glas Dalmacije, priljubljeni hrvaški pevec Marko Škugor.

Manca in Erosi svoje ljubezni do Mediterana ne skrivajo. Prav ta ljubezen jih je povezala  s priljubljenim Markom Škugorjem, s katerim kar po vrsti polnijo koncertne dvorane in trge. Avgusta lani so z Večerno glasbeno čarovnijo do zadnjega kotička napolnili celjski Muzejski trg in z doseženim uspehom začeli tradicijo, ki jo bodo nadaljevali tudi letošnje poletje, z junijskimi koncerti na petih osrednjih mestnih trgih, in sicer v Škofji Loki, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in Kopru.

Priporočamo