Manca Špik komaj čaka na dopust!

Manca Špik komaj čaka na dopust! (foto: Jaka Bizjak) Jaka Bizjak
Vir: Lady
18. 2. 2018

Pevka Manca Špik je med najbolj priljubljenimi slovenskimi pevkami in le stežka miruje, saj je vedno znova pripravljena širšo javnost presenetiti s kakšnim novim glasbenim izzivom.

Ker pevka kar veliko nastopa po Sloveniji, jo je kar težko dobiti, a si je za Lady vzela čas ter spregovorila o svojih zimskih dneh, ko kljub popolni organiziranosti le stežka najde čas zase in sprostitev, daleč od medijskih luči in odra.

"Komaj čakam na dopust, ker sem letošnjo zimsko sezono zaradi nastopov potegnila vse do konca februarja in si bomo šele v marcu privoščili malo oddiha. Do zdaj sem si sicer vedno vzela januarja vsaj 14 dni zase. A letos je bilo obveznosti preveč," pove Manca in nadaljuje: "Ob glasbenih obveznostih sem tudi učiteljica solo petja in čez teden me vsi dobesedno oblegajo. (smeh) Kar je odlično, a obenem zaradi zasedenih terminov sploh ne morem več sprejemati novih učencev za solo petje, samo še za skupinske ure. S hčerko Lano sva sicer veliko na poti, predvsem zaradi njenega varstva. Medtem ko jo čez vikende, ko veliko nastopam, skrbno varuje njen oče, problem pogosto nastane med tednom. Primorana sem malo kombinirati med varuško v Ljubljani in mojo mami na Bohinjski Beli. Hvala bogu so vsi trije res zaupanja vredni in sem mirna, ko Lano oddam. Hčerka iz dneva v dan postaja večja svetovljanka, zelo je odprta do ljudi in vesela po naravi. Mislim, da prav uživa, ker jo, kamorkoli pride, nosijo po rokah." (smeh)

Želi si album glasbenih duetov

Manca nam je še razkrila, da je glasbeno ob številnih nastopih dejavna tudi pri novih glasbenih presenečenjih, ki jih pripravlja za letos. "Pripravljam nov duet, saj ljubitelji moje glasbe zelo lepo sprejemajo moja raznolika glasbena sodelovanja z različnimi glasbeniki. Zato z dueti še nisem končala in si želim narediti nekaj, česar ni naredil še nobeden od slovenskih glasbenikov. Želim si posneti celo ploščo duetov. Moram pa priznati, da ni lahko, saj izbor 'kandidatov' in 'kandidatk' poteka zelo temeljito. Moj glasbeni mojster Raay je tisti, ki vodi ta proces in je tudi glavni generator prave izbire oziroma pravih idej. Z izbranim glasbenikom se morava glasovno ujemati, med nama mora biti tudi na splošno neka energija. V bistvu mi je najlažje, če sodelujem z nekom, s komer sem si tudi prijateljsko blizu. No, vsaj do zdaj je bilo vedno tako (Kvatropirci, Poskočni, Ferengja ... smo bili že prej prijatelji) ali pa se je energija zelo poklopila in smo hitro postali prijatelji (Isaac Palma in Patricija). Tako da brez zadržkov premierno za Lady razkrijem, da lahko v mesecu dni pričakujete povsem nov duet, seveda pospremljen tudi z videospotom. Temu pravim popoln paket za ljubitelje moje glasbe," za konec v smehu pove Manca in nam zaupa, da je večino časa zaradi obveznosti razpeta na cesti med Obalo, Ljubljano in Gorenjsko.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Jaka Bizjak, osebni arhiv